Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Jiffy-klant ziet jarenlange inzet beloond met hoge gunfactor
Vasteplantenteler Remon Bakhuijzen uit Hazerswoude-Dorp zegt waar het op staat. 'Wij streven naar kwaliteit.' Ook het substraat speelt een sleutelrol in het succes, zo blijkt uit zijn verhaal.
01-04-2022 275 sec
Bricks: bouwstenen voor een succesvolle presentatie
Producten komen pas echt tot leven met een goede presentatie. Deze slogan staat aan de basis van Bricks Presentation. Planten en bomen die mooi gepresenteerd worden, krijgen meer aandacht en gaan daardoor sneller van de hand.
28-03-2022 215 sec
Modiform neemt voortouw op weg naar fossielvrije sector
Modiform legt de lat van verduurzaming voor zichzelf hoog. De leverancier van trays en potten neemt het voortouw in de gehele tuinbouwketen. Maar dat kan Modiform niet alleen.
25-03-2022 344 sec
Tuinplanten met een Gucci-twist
Het is de droom van iedere kweker: tuinplanten verkopen met de meerwaarde én meerprijs van een sterk merk. Een beetje zoals Gucci het doet, goede kwaliteit combineren met een premium extra-prijs.
23-03-2022 80 sec
Zeven Magnolia-soorten van Nieuw-Zeelandse Vance Hooper uitgelicht
Magnolia, you sweet thing, zong J.J. Cale in 1971 over misschien wel de populairste plant in de muziekwereld. Niet alleen in de showbizz is Magnolia geliefd, ook onder plantenliefhebbers staat de rijkbloeiende beverboom bekend om zijn verschillende groeiwijzen en kleuren.
22-03-2022 280 sec
Bacteriën als slimme aanjager tegen droogtestress
Een speciale behandeling van plantmateriaal met de bodembacterie Rhizobium rhizogenes leidt tot de vorming van fijne, harige wortels die beter bestand zijn tegen droogtestress.
21-03-2022 130 sec
Plantenfabriek
Wij maken als bedrijf zes verschillende vakbladen gericht op de groene sector dus wij zouden aardig moeten weten hoe dingen geregeld zijn in de sector. Een van de dingen die mij daar altijd bij opvallen is dat er geen betere verkopers zijn dan boomkwekers.
18-03-2022 74 sec
Operationeel directeur Van Helvert: 'Het valt niet mee'
In de boomkwekerij speelt personeelstekort al bijna tien jaar, landelijk. Vakblad Boom in Business spreekt met enkele boomkwekers die investeren in het aantrekken van nieuwe mensen. Hebben hun inspanningen geloond?
17-03-2022 402 sec
Duits Hamamelis-onderzoek: vier soorten toverhazelaar springen eruit
Momenteel staat de toverhazelaar - een winterheester - in volle bloei. Een Duitse werkgroep testte tussen 2015 en 2019 33 rassen op groeiwijze, bloei- en sierwaarde. Welke rassen kregen de titel 'uitstekende variëteit'?
15-03-2022 305 sec
Evenwichtig rooien
Personeel van boomkweker Combinatie Mauritz moet maandag op de percelen in Heteren een paar stapjes extra zetten om in evenwicht te blijven op de zachte en modderige ondergrond.
14-03-2022 22 sec
Grafilabel plakt positief etiket op elke plant
Overheden en de markt vragen steeds vaker naar de herkomst en eigenschappen van plantgoed. Het plantenpaspoort is hiervan een goede illustratie. Etikettenspecialist Grafilabel is er klaar voor.
14-03-2022 265 sec
Bomen kunnen niet vooruitkijken
Elke lezer van Boom in Business heeft er op een of andere manier mee te maken: potgrond, bomengrond, bomengranulaat, bomenzand, bomenmengsels - veel verschillende namen voor alles wat bij en om boomwortels wordt gestopt.
11-03-2022 105 sec
Terrazza Geotex Pro-borstelmachine bespaart kwekers veel arbeid, met beter resultaat
De Geotex Pro-borstelmachine van Terrazza MC uit het Belgische Kruishoutem lijkt speciaal ontworpen voor boom- en plantenkwekers. En dat is niet ver bezijden de waarheid, blijkt uit een gesprek met vertegenwoordigers.
10-03-2022 262 sec
Zijn hernieuwbare grondstoffen voor substraat klimaatvriendelijker dan veen?
Substraat bevat een groot aandeel veen, voor de professionele markt meer dan voor de consumentenmarkt. Bij substraat gaat het om grote volumes en gezien de toenemende vraag zal dit alleen maar meer worden.
09-03-2022 420 sec
Agrowizard lanceert stamdiktemeter als instrument voor precision farming
Iedere laanboomkweker vreest het arbeidsintensieve jaarlijkse meetmoment. Niet nodig volgens Agrowizard: één rondje met de quad en je weet precies hoeveel je bomen gedikt zijn en wat het effect is van je teeltregime van de laatste weken.
09-03-2022 186 sec
A3000-elektrotrekker nieuw paradepaardje van Alblas Intern Transport
Alblas Intern Transport blijft in beweging. Met de uitbreiding van het assortiment van elektrotrekkers valt er nóg meer te kiezen voor de kweker, met de nieuwe A3000 voorop.
08-03-2022 124 sec
'Verbindende factor die werkt aan een gezonde toekomst voor de hele boomkwekerijsector'
Boomkwekerijbeurs Groot Groen Plus groeide uit tot een strategische speler die zich richt op partnerschappen om de sector te helpen gezond en sterk te zijn.
07-03-2022 212 sec
Top tien bijzondere bomen
Rondom zijn eigen achtertuin staat een mooie rij leibomen van Viburnum plicatum 'Tennessee'. Het is een van de bomen uit de top tien Erwin Maaijen van A & E Maaijen.
07-03-2022 512 sec
'Het gaat erom wat boomkwekers morgen nodig hebben'
'Totaal onbelangrijk', weet ceo Jeroen Fase van Telermaat te melden over de recente overname van de aandelen van Telermaat door zijn persoontje en het terugtreden van iemand uit de directie.
04-03-2022 239 sec
Er is altijd weer wat nieuws onder de zon
Kwekers, handelaren, royaltymanagers, breeders, stekbedrijven, allemaal zijn ze een beetje verslaafd aan nieuw. En eerlijk gezegd geldt dat ook voor ons. In deze rubriek presenteren wij daarom een (kleine) selectie van cultivars.
24-02-2022 381 sec
Lensli maakt werk van verduurzaming met geclassificeerde substraatmengsels
Het verduurzamen van de groene sector krijgt in brede zin aandacht en invulling, ook binnen de boomkwekerij. Substraatproducent Lensli draagt daar op eigen wijze aan bij. 'Wij begeleiden klanten bij het verduurzamen van hun containerteelten.
24-02-2022 219 sec
'De kweker moet vertrouwen hebben in het systeem dat hij bij ons koopt'
Bij Aquafeed staat de wens van de klant centraal. Deze specialist in druppelirrigatie zal altijd het beste advies geven, maar nooit proberen iets door te drukken tegen de wens van een klant in, zo verzekert Michiel Klaassen.
04-01-2022 252 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER