Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Mijn bladeren zijn fris als verse munt, mijn bloemen limoengroen. Kom lekker bij me zitten en relax!'
Stek- en vermeerderingsbedrijf BENS Young Plants in Sappemeer is een nieuwe marketingcampagne gestart. Op een persoonlijke manier worden de soorten gepresenteerd.
21-07-2021 131 sec
Nieuwe en populaire heesters in de schijnwerpers
Boomkwekers produceren doorlopend nieuwe cultivars, waarvan sommige met spectaculaire eigenschappen. Hier vindt u een greep uit de nieuwkomers, volgens opgaven van de agenturen, die deze kwekersproducten vertegenwoordigen.
20-07-2021 371 sec
Een slimme kweker is op zijn toekomst voorbereid
Dit jaar kwam Royal Flora Holland met nieuwe eisen voor het registreren van gewasbescherming. De tendens is onmiskenbaar: registreren van gewasbescherming zal steeds belangrijker worden voor de afzet.
15-07-2021 387 sec
Preforma-plug schiet snel wortel bij Vlaamse kwekers
Elke kweker is op zoek naar een optimale omgeving voor uniforme en snelle wortelvorming. De Preforma-plug vervult hierbij een essentiële rol. Kwekers Thierry Van Paemel en Kristof Van der Haegen lopen weg met de plug en delen hun ervaringen.
14-07-2021 423 sec
Erwin Maaijen zet nieuwe, onbekende varianten van beuk op de kaart
Het imago van de beuk (Fagus) heeft een upgrade nodig, stelt kweker Erwin Maaijen. Volgens de heersende gedachte zou de boom te groot zijn voor de kleinere tuin en alleen een rond blad hebben. Niets is echter minder waar.
13-07-2021 294 sec
Jolanda Wijsmuller: 'Er is nog veel ruimte voor echte innovaties'
Specialist Jolanda Wijsmuller (Bayer) stelt dat er nog veel groene middelen in de pijplijn zitten, maar waarschuwt voor te hoge verwachtingen. 'Het ontwikkelen van een nieuw groen middel is minstens zo lastig als van een nieuw chemisch middel.'
12-07-2021 230 sec
'Groenbemesters maken de cirkel rond en de grond weer gezond'
De wijze waarop met de bodem wordt omgegaan, speelt een belangrijke rol bij de veranderende bemestingsnormen. Bij boomkwekerij Vlemminxbomen is groenbemesting onderdeel van de bedrijfsvisie op duurzaam ondernemen.
09-07-2021 286 sec
Groenbemesters voor een gezonde, weerbare bodem
Een tussenteelt van groenbemesters is een onmisbare schakel in duurzaam bodembeheer.. Groenbemesters geven de bodem rust, brengen de lucht- en waterhuishouding op orde en geven een boost aan het bodemleven.
08-07-2021 135 sec
Plantgezondheid door verhoogde weerbaarheid moet vooropstaan
De beschikbaarheid en het aanbod van biostimulanten worden steeds groter. Hierbij is het niet eenvoudig voor telers om de juiste keuze te maken. Daarom is het goed om alle biostimulanten eens op een rij te zetten en een aantal misverstanden uit de wereld te helpen.
07-07-2021 289 sec
Samen sterk voor de minihortensia
Breederplants en kweker P.W. Captein maken zich samen sterk voor de minihortensia. Met verschillende soorten in de Hydrangea paniculata 'Petite'-range zijn al successen geboekt. Een rondleiding door de wereld van de minihortensia.
06-07-2021 244 sec
Dank je wel, Stefan!
Een column van Plant Health Cure-oprichter Pius Floris over het vertrek van voormalig teeltadviseur Stefan Even en de trend omtrent gewasbeschermingsmiddelen.
05-07-2021 151 sec
Medicijnkastje
U weet wellicht dat dit vakblad een zusterblad heeft dat zich richt op het onderhoud van golfbanen: het vakblad Greenkeeper. Ook daarin schrijven wij veelvuldig over gewasbescherming, en zijn voor- en tegenstanders van chemie.
02-07-2021 92 sec
'Het besef groeit dat alternatieven nodig zijn'
De Europese en nationale wetgeving bieden steeds minder ruimte voor chemische middelen. Boomkwekers dienen hun werkwijzen daarop aan te passen. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken, stelt adviseur Marco Schuurmans vast.
02-07-2021 217 sec
'Je kunt niet meer om verduurzamen heen, maar het moet wel efficiënt gebeuren'
Daan de Vries is sinds december 2020 directeur van MPS, in de sierteeltsector een bekende stichting voor duurzame productie en inkoop. Hij zet de koers voort die MPS al was ingeslagen: meer gemak en meer inzicht voor de gebruikers.
01-07-2021 211 sec
Vloeibare bemesting zorgt voor betere opname en afstemming
In de boomkwekerij worden steeds vaker vloeibare meststoffen toegepast. De kweker wordt ondersteund door de leverancier van de teeltvloer en de watertechnische installatie en de leverancier van de vloeibare meststoffen. Wat komt hier allemaal bij kijken?
30-06-2021 390 sec
De acht hectare van Arie Boumans buurman komt maar één keer te koop
Arie Bouman Tuinplanten is in Nederland vooral bekend als serviceprovider op het gebied van tuinplanten voor retailers. Daarmee wordt het bedrijf tekortgedaan, want Bouman kweekt daarnaast ook nog een slordige miljoen rozen en hortensia's in pot.
29-06-2021 104 sec
Schoffelen tussen de jonge sparren met de Compact E-Trike van Gebr. Ezendam
Kerstbomenkweker Gebr. Vije telt circa 5 ha kerstbomen, waarop de kwekers herbiciden willen verbannen. Mechanisch schoffelen en een dicht gewas helpen hen daarbij.
28-06-2021 300 sec
Taegro: ‘Een mooi biofungicide voor preventief gebruik’
Na de hernieuwde toelating van Thiovit Jet in december krijgt het groene portfolio nu versterking van het biofungicide Taegro. Maurice Kok geeft uitleg over de werking en toepassing van het groene middel.
25-06-2021 239 sec
Groei in oppervlakte, assortiment en aantallen
De afgelopen jaren nam Hoogenraad Handelskwekerijen flink in omvang toe. Sebastiaan en Hannie Hoogenraad en hun medewerkers gebruiken de extra ruimte voor uitbreiding en innovatie.
24-06-2021 488 sec
Kweker heeft geen omkijken naar biologisch afbreekbare paperpot
De eindklant vraagt steeds vaker om duurzaam gekweekte planten van hoge kwaliteit. De paperpot van PlantPaper kan de kweker hierbij veel ondersteuning bieden. Bart Laenen van Atlas Plant is laaiend enthousiast over het systeem. 'Ik wil niet meer anders.'
23-06-2021 244 sec
Wilbert Stek goed op stoom in hectisch afleverseizoen
De vraag naar stekgoed is enorm, stelt Wilbert van Luenen van stekspecialist Wilbert Stek, midden in de hectiek van het seizoen. Uit zijn assortiment zijn vooral Ilex, Taxus, Prunus en Buxus in trek.
22-06-2021 202 sec
Vergroeningsstrategie chemieconcerns gaat onverminderd door, ondanks lange wachttijd Ctgb
Dit vakblad maakte een rondgang langs verschillende gewasbeschermingsproducenten, om na te gaan welke invloed de vertraging bij het Ctgb heeft op de ambitie om te vergroenen.
14-06-2021 449 sec
Toekomstvisie 2030: Middelenarme teelt moet financieel aantrekkelijker worden voor telers
In 2030 moet de land- en tuinbouwsector een andere weg ingeslagen zijn, met meer duurzaam geproduceerde gewassen. Dat staat beschreven in de Toekomstvisie 2030. De visie biedt kansen, maar er zijn ook hobbels.
07-06-2021 218 sec
Hybride contract voor ontwerp groeiplaatsen - aanplant met plantgarantie in gemeente Schagen
De gemeente Schagen en aannemer Stoop Groenvoorziening sloten op basis van een UAV-GC 2005 en een RAW-bestek een raamovereenkomst. Het betreft een Europese aanbesteding op basis van BPKV.
31-05-2021 571 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER