Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Fotoverslag Grootgroen Plus: dag twee

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, donderdag 3 oktober 2024
255 sec


Van 02/10 tot en met 04/10 bezoeken wij de 275 deelnemers van de 34e Internationale boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus in Zundert. Een beurs waarop kwekers, handelaren, fabrikanten en leveranciers van machines en werktuigen uit heel Europa ons de laatste innovaties en ontwikkelingen gaan laten zien. Kijk mee met dag twee!

De entree van GrootGroenPlus op dag twee
De entree van GrootGroenPlus op dag twee

Roelands Boomkwekerijen wint de Jac Lodders prijs voor de beste stand Groene deelnemer. Er viel echter meer te vieren, Roelands bestaat nu al 50 jaar!

About Plants Zundert met team klaar voor een nieuwe dag GrootGroenPlus.

Elco machinebouw presenteerde de nieuwe In Row schoffel om tussen de rijen te kunnen schoffelen.

Ook Van Tuijl Haaften kon natuurlijk niet ontbreken!

De familie Huijbregts van de gelijknamige boomkwekerij met grote 'onbekende' Phillyrea.

Wibert van Luenen van Wilbert Stek heeft het altijd reuze naar zijn zin op de beurs.

Tom Huijbregts van TH machines al druk in de weer met klanten.

Een trots team van Ergon Kwekerij op de beurs.

Peter van Groningen van Dool Botanic druk met klanten.

Sinds 2018 zijn Wendy en Lars Tilborghs kei druk met de eigen Boomkwekerij Lars Tilborghs van 20 hectare met bos- en haagplantsoen.

Angela Braspenning van Braspenning & Co tuinplanten, de grootste Rhododendronkwekerij van Nederland en omstreken.

Nieuw op de markt... en op de beurs! PlantTeq met Matthijs van Haperen met tailormade schoffelmachines.

Boomkwekerij Dictus-Havermans met Christy en Marc Dictus op de stand.

Joost Sterke van Plantenkwekerij Joost Sterke is ook gespot!

Smile! Wat een leuk stel, de familie van Exsel van BvE Plantgoed. Ook op de voorpagina van Boom in Business recent!

Michel Jongenelen in gesprek over de Jongenelen Topdresser XL.

Hein Verpaalen met wederom een Green Grand Prix hoofdprijs Cornus alba Nightfall ('Verpaalen3'PBR) op kwekerij Verpaalen,

Ilse en Lieke van Nieuwelaar van der Mee tuinplanten. Frisse jonge gezichten op de beurs doet de sector goed!

De familie van Dijck, bekend van de Youngplants, krijgt positieve reacties op het BiB artikel en op de beursdeelname.

Studerende jeugd in de stand van DNA United Forwarders,

Ruben Gommers is trots op 'zijn' Green-One stand.

Clim Meuter is van de gelijknamige kwekerij Kwekerij Meuter uit Heythuysen. Hij toont bereidwillig een mooie Cryptomeria japonica 'Dinger'. Binnenkort denkt Meuter met bijzonder nieuws te komen over een nieuw specialisme binnen zijn kwekerij.

Rolph Markvoort (l) en Geraldien Schasfoort (r) tonen samen een sedumcassette waarmee je groene daken kunt realiseren. Schasfoort ziet een groeiende langstelling voor de producten van het bedrijf Dutch Green Roof. Het bedrijf vind GGP een goed podium voor haar eigen producten omdat hier afnemers komen die kennis hebben van groen en dus ook groene daken.

Tim Lommers staat samen met zijn vader Toine Lommers op de beurs. Lommers Tuinbouwmachines produceert een breed scala machines voor de boomkwekerij.

Evert Langebeeke is werkzaam bij Urinebank.nl. Hij heeft op dit moment de rol van business developer voor de toepassing van urine van melkvee. Volgens Langebeeke lopen er al de nodige pilots in de boomkwekerij. De koeienurine wordt 'geoogst' via een zogenaamd koeientoilet. Voordeel voor de melkveehouders is dat zij hiermee hun theoretische uitstoot van stikstof meer dan de helft kunnen verminderen. Boomkwekers hebben het voordeel dat zij gratis de beschikking krijgen over een meststof die ze kunnen integreren in hun bestaande A en B bakken.

'Veul bezoek' is het droge commentaar van Paul de Jong van Heco Young Plants als ik hem vraag hoe zijn eerste beurs als zelfstandig ondernemer is verlopen. 'Onze pa komt straks ook nog even langs, dan heb ik zelf tijd om een rondje te maken.'

Otto de Vree staat op de beurs met hun complete modulaire schoffelsysteem. ODV Techniek werkt daarnaast ook aan het autonoom maken van technieken. Dit in combinatie met Vector Machines. De Vree verwacht op dit gebied in 2025 grote stappen te maken.

Marleen Braakhuis is werkzaam bij Werkgevers Servicepunt West Brabant en TINT. Zij toont op haar stand een veelheid van exoskeletten en heeft vanuit haar organisatie ook onderzoek gedaan naar deze hulpmiddelen voor langdurig en zwaar handwerk. Haar conclusie: 'Lang niet alles op de markt werkt goed.'

Damcon Tree Wrapper: Op de stand van Damcon tonen Anne Koster (r) en Heidi Vaandering (l) de Tree Wrapper. Hiermee kun je kleine kluiten tot 60 cm volautomatisch inwikkelen. Een innovatie voor deze beurs.

Stijn van der Loo heeft net afgelopen jaar het bedrijf Young Plants Holland overgenomen en probeert manhaftig zijn tijd te verdelen tussen de bezoekers van de beurs waar potentiële klanten tussen zitten en zijn collega-standhouders waarvan een groot deel natuurlijk al klant is.

Roland de Vries runt samen met zijn vader Bamboekwekerij Hoekse Waard. Dit bedrijf is nieuw voor GrootGroenPlus

Marco Cornelisse is freelance werkzaam bij Mantis ULV, maar gaat binnenkort voor Frisian Motors aan de slag om hun quads wat bekender te maken in de boomteelt.

Roland Brink is werkzaam bij De Koekoek Potcultures in 't Harde en heeft 't naar zijn zin op de beurs.

Pieter Heynen van de gelijknamige kwekerij bemant de stand samen met Ferry Stemkens.

Styen Herijgers van Hergo Boomkwekerij met milieuvriendelijke alternatieven en een charmante Poolse tolk.

Chantal van Kuyck en het team van BCT Treehub mochten met gepaste trots het NEN-EN-ISO 22000 certificaat in ontvangst nemen.

Boomkwekerij M. van den Oever is ook van de partij.

Bij Marc Lodders van NL Plants zijn voorzichtig de eerste biertjes te bespeuren. Mag het om half vijf op dag twee van de intensieve GrootGroenPlus? Van ons wel.

Alfred Boot van Herkuplast toont trots zijn trays.

Nieuw! De R-Trays van Van Krimpen blijven uitbreiden. Inmiddels al 15 modellen. R-trays maken de cirkels rond volgens Frans-Jan van den Berge.

Eric van Kempen is manager van ABCoop. Hij staat met zijn organisatie zelf niet op de beurs, maar een aantal van de zeven kwekers die bij de coöperatie zijn aangesloten wel. Volgens Van Kempen is de manier waarop ABCoop zaken georganiseerd heeft dé toekomst voor de sector. De kunst is om afnemers naar Nederland te halen. Daar profiteren uiteindelijk alle kwekers van.

Boomkwekerij Sprenkels

In 2021 heeft Frans Sprenkels in Achtmaal zijn bedrijf overgedragen aan zoon en schoondochter Remco en Aniek Sprenkels. Aniek Sprenkels wilde wel voor Boom in Business op de foto. Het bedrijf bestaat uit 3 ha containerveld, waarvan 1 ha onder glas en 1 ha volle grond en kweekt o.a. Kalmia, Acer, Camellia en Rhododendron.


Leen Overgoor
Leen Overgoor is directeur van Florward, een bedrijf dat kwekers ontzorgd op het gebied van labels en POS materialen

Gijs Dekkers en Tom Huijbregts (links) van TH Machines tonen op de beurs hun gepatenteerde wijderzetvork. Met deze uitzetvork kun je en planten op het containerbed plaatsen en wijder uit elkaar plaatsen. Inmiddels zijn al ongeveer 10 hefmasten verkocht. Een hefmast kan worden uitgerust met verschillende uitzetvorken voor de verschillende potmaten.

Plant Market toon op de beurs het bestelsysteem waar buitenlandse afnemers gebruik van kunnen maken. Op de foto Marie José de Vos van Erp en Niek Herijgers (r )

The Blade

Het is nog een pre-productiemodel en dus nog niet te koop, maar The Blade van Cell Technologies moet binnen afzienbare tijd op de markt komen. The Blade is een compacte windturbine, die ook voor boomkwekers toepasbaar zou moeten zijn.


Ricardo Guagno is van het Italiaanse bedrijf Vivai Guagno. Hij toont een mooie Cornus kousa, maar had bijvoorbeeld ook een 30 jaar oude Wisteria op zijn stand staan. Ricardo drijft het bedrijf met zijn zus Gloria.

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Dag van Innovatiekringen boomkwekerij
donderdag 17 oktober 2024
Trade Fair Aalsmeer
dinsdag 5 november 2024
t/m donderdag 7 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025
GREEN OUTLET
GEVRAAGD: Sorteertafels
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Grote Boomrekken
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Zijschudlichter
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Kluitsteekmachine
vrijdag 11 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER