Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Plantarium|Groen-Direkt van start met volle vloer

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 7 februari 2023
94 sec


Stands, monsterpartijen, nieuwigheden en tuininspiratie op 7 en 8 februari 2023

Met 170 standhouders en ruim 5000 monsterpartijen is de beursvloer tot de laatste vierkante meter bezet. PlantariumGroen-Direkt biedt professionele tuinplanteninkopers een groot aanbod van direct beschikbaar buitengroen.

PlantariumGroen-Direkt
PlantariumGroen-Direkt

Naast directe handel in buitengroen is er nog meer te beleven op PlantariumGroen-Direkt. Zoals de verkiezing van de Bezoekersfavoriet; op het trendplein kunnen bezoekers kennismaken met actuele oplossingen voor hedendaagse tuinproblemen en paarse 'focusbordjes' wijzen bezoekers de weg langs nieuwe producten, aanbiedingen en andere bijzonderheden die extra aandacht waard zijn.

Extra standruimte

Het aantal aanmeldingen voor deze beurs overtrof de verwachtingen, waardoor de beursvloer al vroegtijdig was volgeboekt. 'Gelukkig hebben we alle aanvragen voor standruimte kunnen honoreren door op het laatst nog extra standruimte te creëren. Met de standhouders, de monsterpartijen, de nieuwigheden en het trendplein biedt de beurs niet alleen een compleet assortiment buitengroen, maar ook volop inspiratie voor het opdoen van nieuwe ideeën en kennis voor de professionele bezoeker', aldus beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.


Werkbezoek

Internationale handel is van groot belang voor de boomkwekerij. Dat komt aan de orde tijdens een voorgenomen werkbezoek van minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Jeannette Baljeu, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland en het college van B&W van gemeente Alphen aan den Rijn op dinsdag 7 februari. De minister zal zich samen met de gedeputeerde en het college door enkele exposanten laten informeren over het belang van internationale handel en zich laten inspireren over buitengroen als bijdrage aan verduurzaming van de leefomgeving.


Trendplein: welke planten groeien op een natte, hete of droge plek, hoe dragen tuinen bij aan biodiversiteit en wat als je géén tuin hebt?

Hedendaagse tuinproblemen op Trendplein

Steeds meer tuinbezitters willen een insectvriendelijke tuin of hebben een plek in de tuin waar de planten het niet goed doen. Romeo Sommers presenteert op het Trendplein diverse oplossingen dergelijke hedendaagse tuinproblemen. Hij bespreekt bijvoorbeeld welke planten goed groeien op een natte, of juist een hete, droge plek, welke bijdrage tuinen kunnen leveren aan biodiversiteit en wat je kunt doen als je helemaal geen tuin hebt. Sommers toont ideeën en maakt combinaties en presentaties met planten en andere duurzame artikelen waarmee tuincentra ook aan de gang kunnen. Op dinsdag 7 februari geeft Sommers live presentaties om 10:30, 12:30 en 14:30 uur. Op woensdag worden de presentaties via een beeldscherm getoond. Ook buiten de presentaties om zijn de creaties te bekijken op het trendplein.


Bezoekersfavoriet

Direct bij de entree zijn de inzendingen voor de Bezoekersfavoriet te zien. De beschrijvingen zijn te vinden op de nieuwighedenpagina. Tijdens de beursdagen kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het beste nieuwe product is. De bekendmaking van de uiteindelijke Bezoekersfavoriet is op woensdag 8 februari om 14:00 uur.


Inzendingen Bezoekersfavoriet

Armeria Dreameria Sweet Dreams
Colour your garden Bloemenmix
Elegrass - Dianella Blue Stream
Green Elements
Helleborus 'Purple Joy'
Koeienurine - het vloeibare goud
Lophomyrtus ralphii 'White Tiger'
Mangave Blazing Saddles
Pyracantha Orange Star
Rhododendron Hybride 'Grifie'
Rhododendron: Hybride 'Lumie'

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER