Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Green Friday levert nieuwe bomen op: de teller is voorbij de 20.000

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 7 december 2022
64 sec


Trees for All spiegelt Black Friday, maar dan groen

Black Friday is springlevend, gezien de aantallen aankopen die de afgelopen weken werden gedaan. Daar tegenover is ook Green Friday aan het groeien. En dan letterlijk, in het Green Friday Forest bij Roosendaal, met 20.553 bomen die zijn aangeplant en waar nog meer bij zullen komen. De bomen zijn afkomstig van Boomkwekerij Denissen uit Zundert.

Aan het werk op Black Friday
Aan het werk op Black Friday

Het Green Friday Forest Event in Noord-Brabant werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Trees for All. Deelnemers aan het evenement konden zelf hun bomen komen planten. Daarbij staken ook onder meer actrice Melissa Drost (o.a. Juf Roos) en youtuber Joost Meijer (Biologie met Joost) de handen uit de mouwen. De organisatie kijkt 'met veel plezier terug op een prachtige, zonnige dag'.

Het blijft niet bij een vrijdag

Brabants Landschap, projectpartner van Trees for All in het Green Friday Forest, zal de komende tijd verder gaan met het planten van bomen. Het Green Friday Forest ligt voornamelijk op voormalige landbouwgrond, en gaat een verbinding vormen tussen bestaande bossen om een groter, aaneengesloten bosgebied te vormen.


In het nieuwe bos worden bomen en struiken aangeplant die van nature in deze omgeving thuishoren, zoals winterlinde, zomereik, haagbeuk, meidoorn en zwarte els. Om een volwassen bos te worden, moeten de aangeplante bomen nog even groeien, maar, aldus de organisatie, 'Het zal niet lang meer duren voordat deze bomen en struiken de eerste planten en dieren aantrekken.'

Het Green Friday-team van Trees for All

Ook buiten Nederland

Trees for All richt zich niet alleen op Nederland, maar ondersteunt herbebossingsprojecten wereldwijd. Vanuit het Green Friday evenement gaat de helft van de bomen naar een project op het Indonesische eiland Borneo. 'Klimaatverandering is een wereldwijd probleem, dat we dichtbij huis en ook ver weg willen aanpakken. Onze projectparter Borneo Nature Foundation zal de bomen op Borneo planten, samen met de lokale bevolking. Zo herstellen we het tropisch regenwoud en daarmee het leefgebied van de bedreigde orang-oetan.'


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER