Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

GrootGroenPlus 2022 introduceert de Green Grand Prix

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 17 augustus 2022
69 sec


Voor cultivars op basis van prestaties, aanmelden kan tot 1 september

'Je moet het eigenlijk zien als de Olympische spelen voor planten. Cultivars waar jaren aan werk in zit en die goede (kweek)prestaties laten zien, verdienen een prijs en de aandacht die daarbij hoort. De Green Grand Prix is die prijs. Een plant die topprestaties levert, kan elk jaar opnieuw meedingen naar het hoogste podium; het blijft niet bij een eenmalige kans op een mooi keuringsrapport', licht GrootGroenPlus voorzitter David Bömer de nieuwe prijs toe.

Het logo van de nieuwe Green Grand Prix
Het logo van de nieuwe Green Grand Prix

Volgens de regels kan iedere nieuwe cultivar maximaal één keer meedoen aan een KVBC keuring. 'Jammer', vindt Bömer, veel cultivars verdienen het in mijn visie om vaker in the spotlights gezet te worden. Ik snap deze keuze vanuit de KVBC, maar denk dat er daarom ruimte is voor nieuwe award onder de titel Green Grand Prix. De eerste verkiezing is op GrootGroenPlus 2022.

Het succesverhaal van de plant

De Green Grand Prix biedt kwekers de mogelijkheid om reeds gekeurde planten opnieuw voor het voetlicht te brengen en ze te laten beoordelen op kweekprestatie. Alleen planten die in de afgelopen 10 jaar al eens zijn aangeboden voor een keuring door de KVBC (beurskeuring, veldkeuring, sterrenkeuring) komen voor deze Green Grand Prix in aanmerking. Kwekers hoeven maar één plant aan te leveren, gecombineerd met het verhaal van hoe het de plant vergaan is vanaf de keuring. De Green Grand Prix is specifiek gericht op de beoordeling van de kweekprestatie.


Kwekers hoeven maar één plant aan te leveren, gecombineerd met het verhaal van hoe het de plant vergaan is vanaf de keuring

Green Grand Prix

De jury, bestaande uit gerenommeerde vakspecialisten, kent op 4 oktober 2022 certificaten toe met een A, B en C-classificatie. De A-classificatie is de hoogst haalbare classificatie.


Uw plant inzenden vóór 1 september

Wilt u uw plant inzenden voor de Green Grand Prix, om zo te profiteren van hernieuwde PR-aandacht én eventueel de hoofdprijs in de wacht te slepen? Dan kunt u deze tot 1 september 2022 aanmelden via info@grootgroenplus.nl. Let op: op 1 september sluit de informatie voor de gedrukte media, meld uw plant dus op tijd aan.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER