Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Duurzaam en optimaal beschermd potplanten verzenden

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 14 juni 2022
122 sec


Online packaging is de nieuwe productcategorie van Modiform

Met de nieuwe categorie 'online packaging' introduceert Modiform een duurzame optie om potplanten goed beschermd te verzenden. De verpakking is bedoeld voor webshop-aanbieders die behoefte hebben aan duurzame en veilige verzendoplossingen.

Productpresentatie Modiform online packaging, serie clampacks
Productpresentatie Modiform online packaging, serie clampacks

De online packaging producten zijn ontwikkeld met het oog op bescherming van de plant, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de verpakking. De nieuwe lijn van verpakkingsproducten begint met twee producten: een clampack en de in-box tray. Clampack is een verpakking die om de pot heen klemt en aan de bovenkant open is waar de plant er doorheen steekt. De in-box tray kan met planten in een bijpassende doos geplaatst worden. In beide gevallen wordt de verpakking in de doos gefixeerd en kunnen planten van verschillend formaat verzonden worden.

'Dit draagt bij aan onze ambitie om de hele tuinbouwketen te verduurzamen'

Sales director John van der Maarel: 'Wij zijn trots op de uitbreiding van ons productassortiment. Met de clampack en in-box tray brengen we innovatie en goede recyclebaarheid samen en bieden we een groeiende doelgroep in de tuinbouwketen een totaaloplossing. En dit draagt bij aan onze ambitie om de hele tuinbouwketen te verduurzamen.'

Clampack houdt de plant op zijn plek

De Modiform clampack is gemakkelijk te fixeren in de verzenddoos door het systeem dat hiervoor is ontwikkeld. De hoogte van de plant kan variëren en daardoor kunnen verschillende planten in één doos worden verstuurd. Arie den Hertog, productmanager eco Expert: 'De clampack kan om de pot worden geklemd en vervolgens met het sluitsysteem bovenaan vastgezet worden. Daarmee wordt het risico dat de inhoud van de pot door de doos gaat zwerven een stuk geringer. Door het slimme sluitsysteem kan de clampack meerdere malen open en dichtgeklapt worden, wat weer handig is voor zowel verzender als ontvanger. Hierdoor wordt de transport- en verpakkingstijd beperkt tot een minimum, met name in vergelijking met de kartonnen varianten die momenteel op de markt worden gebruikt.'



In-box trays: verschillende potmaten mogelijk

Een in-box tray is een verpakkingsoplossing waardoor planten horizontaal in een tray geplaatst worden om deze vervolgens in een bijpassende verzenddoos aan de consument toe te sturen. In een in-box tray kunnen planten met verschillende potmaten (10,5, 12 en 13 cm) verzonden worden. En door het slimme ontwerp passen meerdere trays in een verzenddoos.



Stanstekening voor passende doos

Om een uitgebreide oplossing te bieden, is voor iedere clampack en in-box tray een stanstekening van een bijpassende verzenddoos beschikbaar, zodat een gebruiker zelf de benodigde dozen kan bestellen, bedrukt of onbedrukt.


Papierpulp van FSC-gecertificeerde bronnen

De online verpakkingen van Modiform zijn gemaakt van papierpulp: 100% gerecycled papier en karton van FSC-gecertificeerde bronnen. Daarmee zijn ze vervaardigd uit dezelfde grondstof als de kartonnen dozen waarin ze verstuurd worden. Zo is het mogelijk om voor de verzending van webshop-orders een compleet verpakkingsconcept van karton te gebruiken. Een consument kan de kartonnen doos en de clampack of in-box tray afdanken in de papierbak. Er is geen onnodig gebruik van plastic en alles is volledig recyclebaar. Alle eco Expert-producten zijn recyclebaar (Cyclos-gecertificeerd), biologisch afbreekbaar en composteerbaar.


De clampack is voorzien van een natuurlijke, volledig afbreekbare wax. Deze zorgt ervoor dat de clampack waterbestendig is en dus sterk blijft. Ook door de lange kartonvezel is de clampack sterk en stevig.

Assortiment

Het online packaging assortiment begint met vijf clampack-varianten, zodat planten verstuurd kunnen worden in de belangrijkste potmaten: 3x9 cm SQR, 3x10,5 cm SQR, 3x12 cm, 2x13 cm en 1x17 cm. Er zijn twee varianten van de in-box tray beschikbaar: 3x10,5-13 cm en 6x10,5-13cm

Meer informatie

In de loop van 2022 wordt het assortiment verder uitgebreid. Een brochure over de online packaging is te vinden op www.modiform.nl. Voor klantspecifieke wensen kan Modiform op verzoek nieuwe modellen ontwikkelen. Meer informatie is op te vragen via dit adres.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER