Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bakker.com failliet verklaard

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, dinsdag 24 mei 2022
50 sec


Na zeventig jaar postorder en e-commerce

Op 24 mei heeft de Rechtbank van Amsterdam het faillissement van Bakker.com uitgesproken. De oorzaak zou liggen in een fors omzetverlies na de opheffing van de coronamaatregelen. Ook inflatie en onzekerheden als gevolg van de oorlog in Oekraïne zouden een rol hebben gespeeld.

Archiefbeeld uit 2018
Archiefbeeld uit 2018

Meer online-verkopers klagen over dergelijke problemen, maar het opheffen van de coronamaatregelen zorgde voor een forse omzetdaling. Bakker.com werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht als postorderbedrijf. Toen dat in 2018 failliet ging, werd na een herstart de transitie ingezet naar een e-commerce bedrijf.


LEES OOK
Bakker.com op randje van faillissement
01-02-2018 | NIEUWS
25 sec

Omzetdaling online retailmarkt

Bakker.com leek na een aantal moeilijke jaren op weg om weer een succesvol bedrijf te worden. 'Er is door onze medewerkers en partners hard gewerkt om de ingezette transformatie te voltooien. Daarin zijn we bijna geslaagd. Een paar maanden geleden spraken wij zelfs nog met investeerders om onze activiteiten verder uit te breiden, maar sindsdien is de markt volledig gekanteld', stelt woordvoerder Clemens Sassen van Bakker.com. De online retailmarkt kampt in 2022 met een omzetdaling van 30-35 procent, voor de online groenmarkt gaat het om circa 50 procent.


De online retailmarkt kampt in 2022 met een omzetdaling van 30-35 procent, voor de online groenmarkt gaat het om circa 50 procent

Zeventig jaar

Bakker.com is al ruim zeventig jaar groenspecialist via postorder en online, en levert rechtstreeks aan consumenten in acht landen. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van de Bakker-groep zijn gevestigd in Lisse. Er werken zo’n negentig vaste medewerkers en daarnaast, afhankelijk van het moment, tot zo'n driehonderd seizoenswerkers.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER