Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Syngenta verwerft twee bio-insecticiden, Nematrident en Unispore

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 9 februari 2022
47 sec


Ontwikkeld door Bionema, een grote Britse technologieontwikkelaar van biopesticiden

Nematrident en Unispore bieden klanten alternatieve en duurzame methoden om insectenplagen en -resistentie effectief te bestrijden. De twee bio-insecticiden zijn de eerste biologische bestrijdingsmiddelen in volledig eigendom in het Syngenta Professional Solutions-portfolio.


Nematrident en Unispore zijn te gebruiken bij een breed scala aan insecten en plagen in tuinbouw, sierteelt en bosbouw. Ze vormen ook een belangrijk wapen bij de toenemende resistentie tegen bestaande gewasbeschermingsmiddelen. Syngenta Crop Protection verwerft voor beide middelen de patenten en handelsmerken, en daarnaast het Unispore-registratiedossier. Daarmee heeft Syngenta de volledige rechten voor het ontwikkelen en vermarkten van de producten in handen.

Voorkomen van insectenplagen

Nematrident is een insectpathogene nematode die kan worden ingezet tegen emelten en andere plaagdieren. Het middel is reeds op de markt. De nematoden vallen de larven van de insectenplaag aan en vernietigen ze, waardoor toekomstige plagen zich niet kunnen ontwikkelen. Ze zijn veilig, niet giftig voor gebruikers en consumenten, ontbinden snel en kunnen worden gericht op specifieke plagen om te voorkomen dat nuttige insecten worden geschaad.


Het middel wordt gezien als mogelijke oplossing tegen taxuskever in de sierteelt, dit middel zit nog in het registratieproces

Taxuskever

Unispore is een insectpathogene schimmel en is gebaseerd op een natuurlijk voorkomend micro-organisme. Het middel wordt gezien als mogelijke oplossing tegen taxuskever in de sierteelt. Dit middel zit nog in het registratieproces. Het is een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen, waarmee het de voedselveiligheid en bescherming van het milieu kan bevorderen.


LEES OOK
Zero impact wordt de nieuwe standaard
19-01-2022 | ARTIKEL
237 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER