Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nog meer resultaat met de Grow Academy

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 25 november 2021
164 sec


De eerste stap om te komen tot een hoger rendement door een beter teeltresultaat is het kopen een aanleggen van een ErfGoedVloer. Maar stap twee is net zo belangrijk: het optimaal gebruiken van de vloer. Daarvoor moet je weten hoeveel water en bemesting je moet geven, hoe de hygiënische omstandigheden moeten zijn enzovoort. Met dit in het achterhoofd besloten we de ErfGoed Grow Academy op te zetten. Deze ErfGoed-activiteit werd geïntroduceerd tijdens de IPM 2020.


Het begin

Een paar keer per jaar komen kwekers vanuit de hele wereld naar Nederland - een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan en kennis te delen! Samen met Delphy ontwikkelde ErfGoed een cursusprogramma. Het doel: kennis delen over het telen op een ErfGoedVloer en een netwerk creëren.
Toen de voorbereidingen klaar waren, konden we van start. Tenminste, dat dachten we. Maar ineens kregen we net als iedereen te maken met de coronapandemie. Tja, wat doe je dan? Net als ieder bedrijf moesten we omdenken, en dat deden we ook. De onlinecursussen en webinars schoten als paddenstoelen uit de grond, en wij deden daar keurig aan mee.
Gelukkig ging het ons goed af! Hoewel de cursus online gegeven werd, konden we kwekers inspireren met onze kennis over planten. We hadden de groep cursisten bewust klein gehouden; zo was het ook online mogelijk om elkaar vragen te stellen. Daarnaast maakten we een WhatsApp-groep, zodat de deelnemers ook na de cursus contact kunnen blijven houden.
Leuk, zo'n eerste ervaring, dus we gaan ermee door. Op 25 november en 2 december organiseren we weer een ErfGoed Grow Academy-cursus.


Kennis delen

Bij ErfGoed vinden we het belangrijk om kennis te delen. Het liefst doen we dit met andere partners, omdat we samen meer weten. Voor de ErfGoed Grow Academy is dat Delphy, een bedrijf dat de expertise heeft om kwekers verder te helpen.
De volgende cursus vindt plaats op 25 november en 2 december. Omdat we weten dat u niet gemist kunt worden op uw bedrijf, bestaat het programma uit twee korte sessies van anderhalf uur. Het is een mooie gelegenheid om uw kennis te updaten.


Waar gaan we het over hebben? Hieronder vier punten die in het programma verwerkt worden:
• De juiste hoeveelheid water in relatie tot de plantontwikkeling, het juiste tijdstip van water geven
• Optimale bemesting en het type bemesting: vast of vloeibaar
• De precieze sturing van het microklimaat
• De beste teeltplanning voor optimale ruimtebenutting en maximale rentabiliteit.


Teelt optimaliseren

Een aantal algemene onderwerpen wordt uitgediept en daarnaast delen we kennis over het gebruik van een ErfGoedVloer, een teeltvloer waarmee planten gelijkmatig water krijgen. Dit geeft uniforme planten van een hogere kwaliteit en is er veel minder uitval. Voor nog niet-ErfGoed-klanten is het een mooie manier om kennis te maken met de teeltvloer, voor ErfGoed-klanten een kans om nog meer rendement uit de vloer te halen.
'De eerste 80 procent winst is relatief eenvoudig te behalen met het telen op een ErfGoedVloer, maar met de laatste 20 procent maak je echt het verschil. Daarover geven we meer informatie met de ErfGoed Grow Academy', aldus Cock van Bommel, business developer bij ErfGoed.


Wereldwijd netwerk

Samenwerken is een woord dat steeds terugkomt, of we het nu over marketing, teeltmethodes of gewasbescherming hebben. De ErfGoed Grow Academy stimuleert dit ook. Kwekers volgen de kennissessies samen met collega's; ze horen elkaars vragen en leren daarvan.
Maar het netwerken stopt niet na het event. Door middel van een WhatsApp-groep (en wellicht in de toekomst nog andere middelen) houden deelnemers ook na de cursus contact. Het is eenvoudig om een vraag te stellen en een antwoord te krijgen. Uw collega's in Frankrijk of Canada hebben andere kennis en ervaringen, die ze met u kunnen delen, en andersom natuurlijk ook. De basis is al gelegd. Sluit u zich ook aan?


Collega's bezoeken voor inspiratie

Voor corona uitbrak, waren we van plan met de cursisten langs collega-kwekers gaan, om de theorie in de praktijk te laten zien. Bij de komende Academy zullen we dit niet doen, maar het staat wel op de planning voor de toekomst, ook met groepen die al eerder een onlinecursus gevolgd hebben.


De toekomst

Ook in de toekomst willen we kennis blijven delen. We beginnen nu met de ErfGoed Grow Academy level I; later willen we de onderwerpen die we nu aansnijden verder uitdiepen in level II. De inhoud wordt bepaald door de actuele ontwikkelingen en ook feedback en vragen van deelnemers worden meegenomen.
Het netwerk rond de Academy zal steeds meer groeien in verschillende landen. Met nieuwe cursussen en een steeds groter netwerk willen we deze club aantrekkelijk houden. In de toekomst worden de bijeenkomsten weer fysiek georganiseerd.


Het event

De cursus wordt ook nu weer online georganiseerd, zodat kwekers uit de hele wereld zich kunnen aansluiten. Hieronder vindt u de details. Na inschrijving krijgt u per mail extra informatie over de cursus.
Datum en tijdstip: 25 november en 2 december van 15.00-16.30 uur
Onderwerpen: watergift, bemesting, microklimaat
Sprekers: Arlet Dechering (Delphy), Teake Dijkstra (Delphy) en Cock van Bommel (ErfGoed)
Kosten: 350 euro; ErfGoed-klanten krijgen 50% korting
Aanmelden kan via: https://www.erfgoed.com/nl/grow-academy


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER