Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Den Ouden Groep en Lensli maken zich hard voor circulaire grondstoffen in substraat

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 1 juli 2021
50 sec


Nieuwe samenwerking moet de inzet in de tuinbouwsector stimuleren

Den Ouden Groep en Lensli bundelen krachten om de inzet van hernieuwbare substraatgrondstoffen voor de tuinbouwsector te stimuleren. Doel hiervan is het intensiveren van de productie van herwinbare substraatstoffen en het gebruik van circulaire grondstoffen in substraatmengels. Daarnaast zien de twee partijen mogelijkheden voor gezamenlijke productontwikkeling, zo is te lezen in een persbericht.

Productielocatie Cuijk van Lensl
Productielocatie Cuijk van Lensl

Luuk Braam, Product Development en Innovatiemanager bij Den Ouden Groep, ziet de vraag naar en het belang van herwinbare substraatstoffen in de tuinbouw toenemen. 'Met daarbij de voorkeur dat deze zo lokaal mogelijk geproduceerd worden', aldus Braam. De marktontwikkelingen biedt de combinatie van de twee bedrijven voordelen om de groeikansen daadwerkelijk te kunnen benutten.

'Met Den Ouden Groep hebben we een samenwerkingspartner die ons kan voorzien van circulaire grondstoffen en deze op verschillende locaties kan produceren'

Bio-circulaire stromen

'De grondstoffen van ons substraat dienen bij voorkeur te bestaan uit bio-circulaire stromen zoals groene reststromen uit landschapsbeheer en gebruikt substraat. Met Den Ouden Groep hebben we een samenwerkingspartner die ons kan voorzien van deze grondstoffen en deze op verschillende locaties kan produceren', aldus Rob Bierman, Commercieel Manager bij Lensli. 'Door het gebruik van deze circulaire grondstoffen in onze klantspecifieke substraatmengsels kunnen wij invulling geven aan onze eigen duurzaamheidsstrategie én die van onze klanten.'

Naast de samenwerking op productniveau zal ook gezamenlijk productontwikkeling worden vormgegeven. Daarbij zullen de mogelijkheden onderzocht worden bestaande grondstoffen te optimaliseren met inzet van experts op het gebied van productie, teelt of commercie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER