Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Column Hans van Hage: Klantcontact

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hans van Hage, woensdag 8 juli 2020
62 sec


Als ik op een willekeurig tuincentrum bezig ben om de tafels aan te vullen en de rozen te verzorgen, word ik vijf van de tien keer aangesproken met een niet-roosgerelateerde vraag. Sinds kort hebben we dan ook shirts waarop de bedrijfsnaam en het logo duidelijk vermeld staan.


Meewarig kijkt de klant mij aan. Blijkbaar reageer ik onbewust geïrriteerd op haar vraag. Het is druk, veel te druk en de anderhalve meter afstand lijkt niet voor haar te gelden. Ze heeft een mondkapje op. 'Waar staan de Stephanotissen?' herhaalt ze haar vraag, voorzichtiger nu. Ik wijs op mijn nieuwe shirt, op het logo, draai gelijk een potsierlijke pirouette waarbij ik bijna in een buxusbol beland. Op mijn rug staat het logo van ons bedrijf ook, maar dan extra groot. '

Ja, ik weet wel dat u niet bij Intratuin werkt, maar u weet vast wel waar de Stephanotissen staan?'

Ja, ik weet wel dat u niet bij Intratuin werkt, maar u weet vast wel waar de Stephanotissen staan?' Ik zet de twee rozenpotten op de verkooptafel en kijk om mij heen. Intratuin-medewerkers hebben leuke roze en blauwe shirtjes, maar natuurlijk is er niemand in de buurt. 'Ja, weet u, ze ruiken zo geweldig! En rozen ruiken tegenwoordig niet meer.' Met een soepele beweging trek ik 'Yellow Meilove' van de kar. (Kan Meiland nu écht geen betere namen bedenken?) 'Heerlijk', mompelt ze al snuivend vanachter het naar beneden getrokken mondkapje. 'Maar geel is niet echt mijn kleur!' Met mijn andere arm reik ik naar 'Line Renaud'. Haar gezicht klaart op terwijl ze de sterke geur diep naar binnen snuift. 'Die wil ik!' Ze grist de pot uit mijn handen, zet hem in haar karretje en vertrekt naar de Stephanotis-afdeling. Volgende keer trek ik maar weer een neutraal shirt aan.

Hans van Hage is werkzaam bij de biologische Rozenkwekerij de Bierkreek

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Romkje de Hoop
Friday 10 July 2020
Voor de klant is het vinden van een medewerker met kennis van zaken ook een hele opgave op veel grotere tuincentra.

Er zijn zoveel mensen die geen lavendel willen, want die gaan in de winter dood. Bij navraag hebben ze bij een groot tuincentrum tientallen kuiflavendels gekocht en in de Friese of Groninger klei geplant.

Ik vind dat zo ontzettend zonde.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER