Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Automatiseren door mensen uit het groen die er verstand van hebben!

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sylvia de Witt, dinsdag 6 augustus 2019
163 sec


Infogroen Software BV is ook dit jaar weer van de partij op de internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij Plantarium. In stand 182 demonstreert deze groene automatiseringsspecialist de beursbezoekers vakgerichte softwareoplossingen voor een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering. Centraal dit jaar staan de koppelingen met externe platforms en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van mobiel werken.


Al ruim dertig jaar is Infogroen Software BV de automatiseringspartner van hoveniers, groenvoorzieners en boomkwekers. Alle medewerkers hebben zelf groene roots, dus ze weten waarover ze het hebben. GroenVision is het softwareprogramma van Infogroen dat is gebaseerd op de wensen en ervaringen van kwekers, handelskwekerijen, hoveniers en groenvoorzieners. Deze vaksoftware maakt geïntegreerd, eenvoudig én mobiel werken mogelijk voor de groensector. Daarbij garandeert het programma een betere bedrijfsvoering met rendementsverbetering als resultaat.
Met deze software zijn zaken als relatiebeheer, orderverwerking, financiële administratie, planning, voorcalculatie, beplanting en projectadministratie geheel geïntegreerd in één programma. Hoe makkelijk is dat! GroenVision is beschikbaar als software op de werkplek, maar ook als SaaS (online) en is eveneens met een tablet via de webcliënt te benaderen. Zo is alle informatie altijd en overal inzichtelijk. De software is modulair opgebouwd en beschikbaar in vier verschillende bundels, zodat de software eenvoudig kan meegroeien met het bedrijf.


'Met dit mobiele werken werk je ook toe naar een papierloze administratie'

Inkoopontvangstportal

'Op Plantarium presenteren wij vooral de koppelingen met externe platforms, waaronder het vraag- en-aanbodsysteem', vertelt Jan Kastelein, softwareadviseur voor de boomkwekerij. 'Dit jaar introduceren wij de inkoopontvangstportal. Hiermee kan er op een tablet worden gecheckt wat er allemaal moet binnenkomen en of dit ook daadwerkelijk binnenkomt. Wij zijn gespecialiseerd in bedrijfsadministratie en doen dit in een heel moderne ontwikkelomgeving. Qua techniek kunnen wij dus veel betekenen voor de boomkwekerij, vooral op het gebied van het mobiele werken, dat wij ook op de beurs zullen demonstreren. We beschikken al sinds 2012 over de opties voor mobiel werken, maar op dit gebied zijn inmiddels uiteraard veel vernieuwingen doorgevoerd.' Via apps en portals kan een boomkweker zijn voorraadbeheer en vaste administratie doen en korte ontvangst controleren. In de voorraadbeheerapp ziet hij alleen de functionaliteiten die hij nodig heeft voor het voorraadbeheer, zoals het aanpassen van de aantallen en de reden waarom, dingen toevoegen, dingen weghalen. Deze wijzigingen worden vervolgens direct in het bedrijfsadministratiepakket doorgevoerd.


Kastelein: 'Met dit mobiele werken werk je ook toe naar een papierloze administratie. Ook de fustregistratie kan mobiel plaatsvinden; de chauffeur op de vrachtwagen heeft een app waarmee hij bijhoudt welke fusten in en uit de vrachtwagen gaan. Hij hoeft geen bonnetje meer te maken dat dan later weer in de bedrijfsadministratie moet worden verwerkt. Dit soort registraties wordt met een app veel efficiënter.'

API-koppelingen

Infogroen is nu ook volop bezig met het doorontwikkelen van API-koppelingen (API staat voor application programming interface). Wanneer twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken. Via de API worden dan de benodigde gegevens uitgewisseld. Als een kweker of handelaar die zijn voorraad beheert dat wil, worden die gegevens automatisch doorvertaald naar een aanbodsbank, zodat hij de informatie nog sneller en nog meer up-to-date tot zijn beschikking heeft.
'Aan deze ontwikkeling besteden wij momenteel erg veel aandacht. Een ander onderwerp dat ieder jaar terugkomt rond deze periode, is de voorraadinventarisatie van bedrijven. Wat is onze voorraad? Waar gaan we het seizoen mee in? Wij hebben allerlei mogelijkheden om ook de voorraad zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk in het systeem te krijgen middels een voorraadbeheerapp.'


Advies op maat

Op Plantarium zullen medewerkers van Infogroen bezoekers van alle mogelijke informatie voorzien. Bestaande klanten krijgen inzage in de meest recente ontwikkelingen; nieuwe klanten kunnen laagdrempelig komen kijken wat Infogroen voor hen kan betekenen. Mocht een klant interesse hebben, dan wordt de bedrijfsstructuur besproken en gekeken wat de klant al aan automatisering heeft en wat hij eventueel nog meer wil. Daarna ontvangt de klant een advies op maat.


'Wij richten de systemen in zoals de klant dat wil'

Jan Kastelein
Jan Kastelein

Investeren in langlopende relaties

Een softwarepakket kan worden samengesteld uit onderdelen naar wens van het bedrijf. Ieder bedrijf werkt op zijn eigen manier en de inrichting van zo'n pakket kan heel specifiek worden gemaakt. 'Wij richten de systemen in zoals de klant dat wil', vertelt Kastelein. 'Tijdens het hele automatiseringstraject bieden wij ondersteuning en begeleiding door middel van een speciale servicedesk, zodat de klant er zo snel mogelijk mee aan de slag kan op zijn eigen manier. Het pakket kan meegroeien met het bedrijf. Als een bedrijf bijvoorbeeld ook een gedeelte inkoop erbij wil doen, kan dit met een aantal extra onderdelen worden gerealiseerd in het pakket. Je kunt dus eenvoudig beginnen en uitgebreid eindigen.'


Infogroen is niet voor niets al dertig jaar koploper in groene automatisering. 'Wij investeren echt in langlopende relaties met onze gebruikers en staan ook open voor feedback van de klant. Zo'n verhaal wordt altijd geïnventariseerd en meegenomen in de verdere ontwikkelingen van onze programma's', aldus Kastelein.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER