Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Internationale plantendag 2019 van start in Den Haag

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, donderdag 16 mei 2019
54 sec


Vandaag start het driedaagse event in kader van de internationale plantendag 2019. De Nederlandse sector van zaden en jonge planten, koploper in de wereld, zet de plant vandaag flink in ’t zonnetje.


Van 16 tot en met 18 mei staat op het Plein in Den Haag een grote kas met fascinerende verhalen over planten en zaden. 'Kom jij ook luisteren, onderzoeken, ervaren, proeven, leren, bewonderen, beleven, ontdekken en voelen waarom planten en zaden zo fascinerend en belangrijk zijn?' aldus organisator Plantum op zijn website.

EU land- en tuinbouwdebat 2019
Vanavond organiseren alle brancheorganisaties uit de land- en tuinbouw het EU land- en tuinbouwdebat. Negen politieke partijen presenteren hun visie over de land- en tuinbouw de komende vier jaar. Daarnaast gaan ze met elkaar in debat over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), Handel, CRISPR-Cas, Kringlooplandbouw, Klimaat, Eiwit, Gewasbeschermingsmiddelen en de Nederlandse plantenkennispositie.
Deelnemers aan het debat zijn: Annie Schreijer-Pierik(CDA), Derk Jan Eppink(FvD), Jasper Groen(GroenLinks), Jan Huitema(VVD), John Nederstigt(D66), Geert Ritsema(SP), Bert-Jan Ruissen(SGP), Marco van der Wel(PvdD) en Auke Zijlstra(PVV). Het debat is hier live te volgen.

Science battle
Gedurende drie dagen worden er veel evenementen zoals o.a. een science battle en een masterclass voor biologiedocenten georganiseerd. Ook is het publiek welkom om een kijkje te nemen in de fascinerende kas.

Natuurgras
Tijdens de opening zet de sector natuurgras centraal door alle gunstige effecten voor sport, bewoners en daarmee de bijdrage aan de klimaatdoelen. Wethouder Richard de Mos opent samen met Attje Kuiken, voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de Tweede Kamer, het driedaagse event op een interactieve verrassende manier.

Bron: Plantum


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER