Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Dit is er zoal te zien op de Techniekdag Boomteelt in Zundert

ARTIKEL
BOOMTEELTTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 24 juni 2024
111 sec


Machines en technologie van dichtbij bekijken en demonstraties bijwonen van techniek in werking

Op donderdag 27 juni vindt bij Boomkwekerij Hergo in Zundert de Techniekdag Boomteelt plaats. De Techniekdag voorziet in de behoefte aan nieuwe en verbeterde technieken en machines die het mogelijk maken de teelt duurzamer en minder arbeidsintensief te maken. In dit artikel laten we een aantal hoogtepunten zien.

Automatische plantmachine van TTS in actie
Automatische plantmachine van TTS in actie

TTS: automatische plantmachines

TTS demonstreert de nieuwste automatische plantmachines. Op display een 6-rijer-vol-automaat, in werking 4-rijer van Boomkwekerij Lodders. Verder de verschillende trays voor de boomteelt die ontwikkeld zijn in samenwerking met telers om het hele proces te automatiseren.Basrijs: rijenfrees voor in de wielsporen

Basrijs demonstreert een rijenfrees voor in de wielsporen. Op de foto's staat een dergelijke rijenfrees die is gemaakt voor een klant in Duitsland. Deze klant heeft zaaibedden met naaldbomen. Daar worden de bedden handmatig onkruid vrij gemaakt, waarbij het onkruid in het wielspoor gedeponeerd wordt. Dan wordt met deze rijenfrees dit onkruid kapot gefreesd en de grond in het wielspoor weer aangedrukt. Op de techniekdag zal gedemonstreerd worden met een vergelijkbare rijenfrees die in de front toegepast wordt in de teelt van aspergeplanten waar op vergelijkbare manier gewerkt wordt. De demonstratie is bedoeld om met de bezoekers te ontdekken welke mogelijkheden deze rijenfrees bij andere boomkwekerijen biedt.Schrauwen Machinebouw Zundert: wiedeg

Schrauwen Machinebouw Zundert (SMZ) komt met een hydraulisch aangedreven wiedeg met diepteregeling voor een constante werkdiepte. De machine is ook leverbaar in een uitvoering voor 3 bedden.


Foto: Schrauwen Machinebouw Zundert

Feldklasse: schoffelmachine

De Rukaby schoffelmachine van Feldklasse uit Meerbusch (Duitsland)
heeft roterende tools en kan worden gebruikt in de vroege stadia van zaailingen en stekken - zelfs bij zware onkruiddruk.


Ook bij zware onkruiddruk kan de Rukaby schoffelmachine ingezet worden

Stan van Eekelen: Elektrorain

Stan van Eekelen neemt de GPS Elektrorain sproeier mee naar de Techniekdag. Deze is op afstand te bedienen met smartphone met behulp van de app. Het is mogelijk om percelen in te lezen zodat de gewenste hoek automatisch wordt toegepast.


Haspel met Elektrorain van Stan van Eekelen

Elco Machinebouw: bodemvolgende wiedeg

De bodemvolgende aangedreven wiedeg in driebeds uitvoering die Elco Machinebouw laat zien, heeft overal een gelijke werkdiepte ongeacht afwijking van de sporen.


De bodemvolgende wiedeg van Elco Machinebouw

W. Huijbregts, drainagemachine

Loon en grondwerkbedrijf W.Huijbregts zal aanwezig zijn met hun drainagemachine. Hierbij wordt de focus gelegd op peil gestuurde drainage en het aanbrengen van drainage met zandvulling.


Drainagemachine van W. Huijbregts

Gebr. Ezendam, werktuigdrager voor zachte bodems

De nieuwe Globus SPK04 van Gebr. Ezendam is een super lichtgewichte, elektrische modulaire werktuigdrager voor gewasverzorging met een productiecapaciteit van ongeveer een hectare per uur. Deze is speciaal ontwikkeld voor zachte bodems of wanneer het land te nat is maar onkruid wel getackeld moet worden


Werktuigdrager voor zachte bodems, Gebr. Ezendam

T. van Oorschot, spit-zaaicombinatie

Loon- & Grondwerkbedrijf T. van Oorschot laat deze spit-zaaicombinatie zien, die is ontwikkeld om groenbemester perfect te zaaien in een mooi zaaibed. In één werkgang is de klus geklaard.


Spit-zaaicombinatie van T. van Oorschot

Aigro Up autonome werktuigdrager

De Aigro Up autonome werktuigdrager van Aigro kan diverse taken in de kwekerij zelfstandig uitvoeren, zoals maaien, schoffelen en spuiten. Volledig elektrisch en met minimale bodemverdichting.


Aigro Up aan het werk tussen de rijen

APV Pneumatische rijbemester van AHO Jongenelen

De pneumatische rijbemester van AHO Jongenelen strooit zowel kunstmest alsook microgranulaten, gecoate meststoffen en organische meststoffen op de rij. De machine kan in een handomdraai omgezet worden naar zaaimachine voor allerhande zaden als groenbemester, bloemenmengsels en gras. Een alleskunner dus!


Pneumatische rijbemester van AHO Jongenelen

Nouws Mechanisatie, autonome wieltractor

De AgXeed AgBot 2.055W4 van Nouws Mechanisatie is een autonome wieltractor. De AgBot kan volledig autonoom diverse landwerkzaamheden uitvoeren met werktuigen die nu aan de normale tractoren worden gebruikt.


Autonome wieltractor van Nouws Mechanisatie
LEES OOK
Techniekdag Boomteelt Zundert
18-06-2024 | AGENDA
30 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER