Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Buxus 'Giant' en Taxus 'Tiny T' zijn door en door getest; we leveren onze planten met een goed advies'
Herplant is misschien wel het meest bekend van BetterBuxus, de resistente buxushybriden die het resultaat zijn van een groot en gericht veredelingsprogramma om de populaire haagplant van zijn plaagimago te ontdoen.
26-01-2024 259 sec
Boereboom Invitro Cultures richt zich op niche van bijzondere cultivars
De naam Boereboom Stekcultures is definitief verleden tijd met het betrekken van een nieuw modern bedrijfspand. Vanaf augustus 2023 is de stekspecialist als Boereboom Invitro Cultures verdergegaan.
23-01-2024 259 sec
Kwaliteit: van uitgangsmateriaal tot stek
Bij Rötjes Young Plants staat elke stap in het vermeerderingsproces in het teken van kwaliteit en weerbaarheid. 'Wie goed inkoopt, heeft minder uitval en kan uiteindelijk meer verkopen.'
19-01-2024 173 sec
'Grote stappen in duurzaamheid maak je met de gehele keten'
Om de laatste duurzame stappen te maken is de hele keten nodig. Modiforms nieuwe duurzaamheidsmanager Desirée de la Fuente zet hierbij mede de lijnen uit. Wat zijn de ambities?
16-01-2024 236 sec
Duitse Wegrow heeft ambities voor de volledige keten van teelt, oogst en verwerking van Paulownia als productiehout
Nederlandse boomkwekers halen meestal hun neus op als het gaat om Paulownia: te wind- en vorstgevoelig, eigenlijk onmogelijk om daar een mooie verkoopbare boom van te maken. Tegelijk dwingt de groeikracht van Paulownia bewondering af.
12-01-2024 155 sec
Jan Dons (Green Products): 'Wij werken alleen met bedrijven die kennis hebben en die ook willen delen'
Jonge plantjes uit zaad en stekken zijn kwetsbaar en verlangen perfecte groeiomstandigheden voor een vlotte, gezonde en uniforme ontwikkeling.
09-01-2024 243 sec
Duurzagen
Duurzaam: Nou dat is nou echt een woord waar ik een punthoofd van krijg. We weten allemaal dat duurzaamheid belangrijk is en steeds belangrijker wordt. Anderzijds is er niet één andere begrip waarover meer wordt gelogen en uit de nek geleuterd dan duurzaamheid.
05-01-2024 82 sec
Een perfecte stek vereist vooral fingerspitzengefühl
Een goede stek staat of valt bij het vakmanschap van de medewerker, zo leert de ervaring bij een van de grootste stekbedrijven van Europa. De kwekerijen van IBN zijn niet zomaar stekbedrijven.
05-01-2024 350 sec
Heco Stekcultures: Forever De Jong
De bedrijfsoverdracht van vader op zoon bij Heco Stekcultures zat al wat langer in de pen, maar door, gelukkig tijdelijke, gezondheidsproblemen van vader Kees de Jong zit boomkweker Paul de Jong wat sneller dan gepland vol op de bok.
04-01-2024 156 sec
ODV Techniek: praktische oplossingen die mechanisatie bij kweker vormgeven
Eigenaar Otto de Vree vertelt over de ins en outs van de nieuwigheden die specialist in machines voor de boomkwekerij ODV Techniek eind januari presenteert op de IPM in Essen.
29-12-2023 212 sec
De schijfplanter PE70 transformeert plantprocessen bij Boomkwekerij Arno van Nunen
In de uitgestrekte velden van Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. in Veldhoven heeft een recente investering in geavanceerde planttechnologie geleid tot opmerkelijke resultaten. De nieuwste aanwinst in het moderne machinepark, een negenrijige schijfplanter PE70.
28-12-2023 175 sec
Jacco van Delden: 'HortiHouse is een echte gamechanger'
Begin 2024 introduceert Rovero de HortiHouse-breedkapfoliekas. 'Na meerdere innovaties is het nu een zeer kostenefficiënte kas die uitblinkt in lichtdoorlatendheid en efficiënt ruimtegebruik.'
27-12-2023 187 sec
Den Ouden/ Boom In Business-nieuwjaarsdiner: 'Boomkwekers moeten veel actiever mee in de verduurzaming, alleen al omdat de maatschappij daarom vraagt'
Onder het genot van een prima diner discussieerden op 12 december twintig boomkwekers en branchevertegenwoordigers bij Den Ouden over verduurzaming.
20-12-2023 322 sec
'Minder afval en verbeterde watergift rechtvaardigen meerprijs'
Vorig jaar stapte Joost Sterke over op bovengrondse druppelirrigatie met de Toro Neptune Heavy Wall-slangen. 'Een stuk duurder dan driptape, maar beduidend minder kwetsbaar.'
19-12-2023 232 sec
Koester je winterneerslag en benut deze in de zomer
Water. We kunnen niet zonder en dat geldt ook voor planten. Nadenken over water, het opslaan, vasthouden en hergebruik van water is dus belangrijk. Bij Broere Irrigatie doen ze niet anders.
15-12-2023 199 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER