Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Bodemvocht is essentieel voor een proef van goede kwaliteit'
Minimale grondbewerking, een gezond bodemleven en een goede vochthuishouding. Dat zijn voor Gijs Berbée van Naktuinbouw de drie basisvoorwaarden voor een optimaal bodembeheer. De pF-curve van Eurofins Agro is daarbij een onmisbaar instrument.
02-09-2018 8 sec
Garden Trials and Trade focust op nieuw boomkwekerijsortiment
Op 12, 13 en 14 juni 2018 vindt er in het Plantariumgebouw op het International Trade Center Boskoop-Hazerswoude een nieuw evenement plaats: Garden Trials and Trade. Een nieuw gezamenlijk initiatief van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) en het Greenport Business Center (GBC).
01-04-2018 10 sec
Ambitieuze tweeling zet succesvol familiebedrijf voort en lanceert verkoopconcept voor Persica-rozen
Aan de geboortedatum is al te zien dat deze Young Growers een tweeling zijn, die het beste uit elkaar naar boven halen.
01-04-2018 6 sec
Hendrik Out: 'Ik moet leren af en toe een bom het bedrijf in te gooien om de boel scherp te houden'
Hendrik Out staat aan het roer van Boomkwekerij Out. Ondanks zijn internationaal klinkende achternaam en de Engelse namen van zijn kinderen is hij een geboren en getogen Hollander.
01-04-2018 10 sec
Digitale maatjes
De gemiddelde kweker heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is. De redactie van Boom in Business zet negen nuttige apps op een rijtje.
01-04-2018 9 sec
Meer oogst en beter rendement dankzij foliekas op wielen
Het kweken van goede Alchemilla (vrouwenmantel) vereist speciale weersomstandigheden. Alleen is het weer in Nederland nu eenmaal niet altijd ideaal voor de kweek van deze soort.
01-04-2018 7 sec
Optimaal rendement en weerbaarder gewas
De Mijdrechtse kwekerij Florizon Plants en Hebe Center uit Hazerswoude-Dorp gebruiken beide producten van Haifa. ‘Als onze planten op beurzen naast andere producten staan, zien ze er mede dankzij de Haifa-producten heel goed uit’, zegt Tim Fransen van Florizon Plants.
01-04-2018 9 sec
Plantgatenboormachine voor drie bedden tegelijk
Arno van de Ven loonwerk voor boomkwekerijen uit Haaren kreeg in augustus vorig jaar zijn automatische plantgatenboormachine, de PGB06, geleverd. Deze machine, gefabriceerd door Gebr. Ezendam uit Borne, boort gaten in drie bedden tegelijk, en dat met een precisie waar je u tegen zegt.
01-04-2018 9 sec
Duurzaamheid, waar gaat dat eigenlijk over?
In het debat over duurzame landbouw gaat het vaak uitsluitend over milieu, klimaat of natuur. Duurzaamheid is echter breder dan deze milieuaspecten.
01-04-2018 7 sec
Een paar lessen in nederigheid gehad, maar nu weer de wind in de zeilen. Heerlijk!
Aan alle kanten raast het verkeer op de snelwegen langs je heen, maar met goede oordoppen in is het tegelijkertijd de rustigste plek van Nederland.
01-04-2018 8 sec
'Coniferen zijn voor ons stabiele productgroep gebleken'
Het is een ongebruikelijke plek voor een boomkwekerij in een dorp dat je niet meteen associeert met boomkwekerijen. Kwekerij De Limieten zit midden in een chique woonwijk, boordevol met riet gedekte Gooise villa’s in Huizen.
01-04-2018 8 sec
Ziekte van Lyme toegelicht
Iedereen die werkzaam is in de openbare ruimte, is op de hoogte van de gevolgen van een tekenbeet, die de ziekte van Lyme veroorzaken kan. Daar gaan we tenminste van uit! Maar wat blijkt: niet iedereen is goed op de hoogte van de ziekte van Lyme.
01-04-2018 9 sec
Samenwerken voor innovatieve oplossingen in de boomkwekerij
Per februari 2018 is machineproducent KWH Holland een nieuwe weg ingeslagen. KWH heeft namelijk besloten om de verkoop van zijn boomkwekerijmachines voor de hele Benelux te gunnen aan één bedrijf: CSB Mechanisatie.
01-04-2018 7 sec
Veel boomkwekers hebben geen idee wat zij moeten planten
Als 'kraamkamer voor bomen' moet Batouwe Boomkwekerijen als geen ander verder kijken dan zijn neus lang is, naar wat de eindgebruiker wil. Dat is actueler, maar door de wisselende vraag en de klimaatverandering ook moeilijker dan ooit. Wéten kwekers überhaupt wel wat ze moeten planten om aan de vraag te kunnen voldoen?
01-04-2018 12 sec
Spring in de lucht
Spring is in the air, maar dat wil niet meteen zegen dat kwekers een gat in de lucht springen
01-04-2018 4 sec
Nu weer veel leuker dan voor de crisis
Het is een ongebruikelijke plek voor een boomkwekerij in een dorp dat je niet meteen associeert met boomkwekerijen. Kwekerij De Limieten zit midden in een chique woonwijk, boordevol met riet gedekte Gooise villa’s in Huizen.
01-04-2018 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER