Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Bijzondere collectie toverhazelaars van Boskoop naar Doorn
De honderdvijftig toverhazelaars van Wim van der Werf uit Boskoop verhuizen naar het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. De verzameling is van nationaal belang en omvat toverhazelaars in alle kleuren en geuren, soorten en maten.
30-01-2019 278 sec
Leuk als je de laatste vijf jaar niet meer door de modder hoeft te kruipen
De boomteeltsector wordt gedomineerd door kleine en heel kleine bedrijven waar de directeur zelf ook aan bak moet. Arie van Dam (58 jaar) van de Heerdese laanboomkwekerij Bischoff Tulleken heeft een uitgesproken idee over hoe hij het ondernemen voor zichzelf leuk moet houden.
01-02-2018 11 sec
Een stekkie van 3600 verschillende fuchsia's
Boomkwekers laten zich er graag op voorstaan dat ze een groter en breder sortiment hebben dan de buurman. Prima; ik ben al onder de indruk als iemand meer dan twintig verschillende cultivars van één soort in huis heeft.
01-02-2018 9 sec
Familiebedrijf pur sang
Bij een interview met Bertus Grolleman van Boomkwekerij Grolleman komt al gauw de hele familie langs. Wat blijkt: Bertus doet met zijn twee medewerkers het grootste deel van het werk, maar wordt bijgestaan door zijn vrouw, beide dochters en zoon. Een familiebedrijf pur sang.
01-02-2018 9 sec
Glastuinbouw sinds 1 januari verplicht om water te zuiveren
Sinds 1 januari van dit jaar zijn glastuinbouwbedrijven verplicht hun waterstromen te zuiveren. Het gaat daarbij om drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater als daar drainwater of bemest gietwater voor wordt gebruikt.
01-02-2018 8 sec
Je verlies nemen hoort erbij als je een specialist bent
Boomkweker Maaijen loopt weg van zijn boterham en gaat apart zitten voor het interview. Terwijl hij praat, houdt hij de zaken in de gaten, onder meer via de e-mail op de computer. Dat neemt niet weg dat hij aanwezig is.
01-02-2018 10 sec
Minder beregenen door betere controle op grondwaterstand
Bierbrouwer Bavaria geeft vanuit de duurzaamheidsgedachte gezuiverd restwater terug aan boeren en kwekers in de regio.
01-02-2018 4 sec
Forse omzetstijging in de boomkwekerijsector
De sectorcijfers over het najaar van 2017 laten een forse omzetgroei zien in de boomkwekerijsector. Betere prijzen, gestegen consumentenvertrouwen, voldoende afzetkanalen en een goede export hebben geleid tot een forse groei in de afzet.
01-02-2018 8 sec
Nederlandse boomkwekers dragen bij aan Floriade-arboretum
Floriade Almere 2022 biedt Nederlandse boomkwekers een kans om hun bomen aan een internationaal publiek te laten zien.
01-02-2018 4 sec
Van het weer en het waterschap kun je nooit winnen
Bij Van den Berk boomkwekerijen in St. Oedenrode vond op 15 december een bijeenkomst plaats van de ‘Waterclub’. Deze club bestaat uit zo’n twintig kwekers die in 2016 zwaar werden gedupeerd door waterschade.
01-02-2018 8 sec
Tonton Buxus overtuigd van Ekote-gecontroleerde vrijkomende meststoffen als complementaire meststof voor vollegronds-sierteelt
Tonton Buxus staat sinds 2008 bekend als specialist op het gebied van Buxusteelt. De Buxus is in allerlei soorten en maten te verkrijgen bij het bedrijf van Ton Manders in Beek en Donk.
01-02-2018 9 sec
Alnus glutinosa 'Pyramidalis': een lastige boom, maar goed leverbaar
In de smalle profielen van onze straten bestaat er een grote behoefte aan bomen die zich daarin kunnen voegen. Voor een deel verklaart dit het succes van bomen als Carpinus betulus ‘Frans Fontaine’ en Quercus robur ‘Fastigiate Koster’.
01-02-2018 9 sec
Loonkosten terughalen als de oorzaak van ongeschiktheid bij iemand anders ligt
Iedere werkgever kent het onbestemde gevoel als hij door een werknemer gebeld wordt met de mededeling: ‘Baas, ik ben ziek. Ik heb een auto-ongelukje gehad, maar over een maand ben ik er weer.’ Goed nieuws voor deze bazen: u bent niet helemaal rechteloos. U kunt het netto betaalde verhalen op degene die aansprakelijk is voor het ontstaan van deze arbeidsongeschiktheid.
01-02-2018 14 sec
Toekomstbestendig
Je herkent een toekomstbestendig bedrijf aan de manier waarop het met veranderingen omgaat
01-02-2018 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER