Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Gebroeders Verwoert verdelen, planten en verplanten, snoeien en rooien elke boom zelf
'Eerlijke en goede laanbomen' staat er op de website van de gebroeders Verwoert in Opheusden. Wanneer Boom in Business bij hen op bezoek is, is dat precies wat het vakblad aantreft.
01-12-2017 8 sec
'Het loont om de juiste meststoffenmix tot op de bodem uit te zoeken'
Haifa lanceert een nieuw product, waarvoor het ureumstikstof coat en met landbouwmeststoffen op maat mengt: MyCoteN Mix.
01-12-2017 6 sec
Uitstekende resultaten met nieuwe generatie gecontroleerd vrijkomende meststoffen voor de Boomkwekerij
De broers Willem-Jan en Arjan Verloop testten Ekote Ornamentals Plus op hun bedrijven, die gespecialiseerd zijn in het kweken van coniferen in potten. Specifiek gaat het om het ras Chamaecyparis Lawsoniana Ellwoodii.
01-12-2017 8 sec
Betere kwaliteit plant met minder werkzaamheden
Osmocote PrePlant is een nieuwe, duurzame 'hightech' meststof voor gebruik in de vollegronds-boomkwekerij. Hiermee maakt ICL Specialty Fertilizers het nu mogelijk om teelten al bij de inplant de benodigde voeding voor twee seizoenen mee te geven.
01-12-2017 8 sec
Kleurrijk, comfortabel, veilig en milieuvriendelijk!
Er was een tijd dat je op je werk gewoon een overall over je kleding aantrok. Die overall is nog niet uit beeld, maar inmiddels is er op het gebied van bedrijfskleding veel meer mogelijk wat betreft pasvormen, kleur en comfort.
01-12-2017 9 sec
IZAK MAURITZ BOOMKWEKERIJEN B.V.: 'GroenVision bespaart mij zeker vier uur per dag'
Bij het bedrijf Izak Mauritz Boomkwekerijen is Cees Tijssen vaak op de kwekerij te vinden. Het werk op de kwekerij wisselt hij af met het verwerken van de stroom aan orders die per telefoon, maar vooral via e-mail, binnenkomen.
01-12-2017 10 sec
Terug naar de toekomst
Het is een goede gewoonte dat vakblad Boom In Business aan het eind van het jaar zijn traditionele nieuwjaardiner organiseert, inmiddels al voor de zevende keer. Dit jaar waren wij te gast bij Handelsbedrijf Van Krimpen in Standdaarbuiten. Het thema van 2017: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
01-12-2017 10 sec
Het rendement en de klant zijn belangrijker dan de aantallen
Nadat vorig jaar de weg naar boven ingeslagen is, zijn ook dit jaar de omzet en het resultaat van de boomkwekerij verbeterd. Bij de bos- en haagplantsoenkwekers hebben het inkrimpen van het areaal en het reduceren van de kosten hun vruchten afgeworpen.
01-12-2017 10 sec
Arboretum Floriade 2022 krijgt bomen van meerder kwekers
In Almere ging op 30 november de eerste boom de grond in op het terrein van de Floriade 2022. De rode beuk vormt het startsein voor de aanleg van het arboretum, dat het groene hart vormt van de wereldtuinbouwtentoonstelling en de stadswijk die er na afloop wordt gebouwd.
01-12-2017 11 sec
Vlasveld: 'Roofmijtnamen waren voorheen Chinees voor me; nu ken ik ze op mijn duimpje
De naam bekt lekker, maar kwekers zijn allerminst blij met dit plaagdier: trips. Vooral de variant Thrips setosus laat sinds een paar jaar flink van zich horen in de hortensiateelt.
01-12-2017 9 sec
Digitale bodemkaart is met de Veris iScan zo gemaakt
Een werktuig met bodemscanapparatuur dat over het land gaat, voortgetrokken door een trekker. Op een leeg veld gaat dat gemakkelijk, maar dat is doorgaans niet het beeld van een boomkwekerij.
01-12-2017 7 sec
Wie de jeugd heeft ...
In januari 2018 begint mijn leeftijd met een 6 en wordt het hoog tijd dat iemand vrolijk aan mijn stoelpoten gaat zagen
01-12-2017 5 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER