Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Interra-scan van Syngenta: gedetailleerd inzicht in de bodemgesteldheid

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Caroline van den Hoek, vrijdag 18 oktober 2024
100 sec


De nieuwe standaard in bodemgezondheid voor boomkwekers

Syngenta, wereldleider in landbouwinnovaties, lanceerde onlangs zijn nieuwste bodemgezondheidsservice, Interra-scan, in Nederland en België. Deze baanbrekende dienst biedt telers een ongekend gedetailleerd inzicht in de bodemgesteldheid van hun percelen. Voor de boomkwekerijsector betekent dit een aanzienlijke stap vooruit in het realiseren van zowel hogere productiviteit als duurzame landbouwpraktijken.


Wat is Interra-scan?

Interra-scan is een geavanceerde service waarmee de bodem in kaart kan worden gebracht met een precisie die nog niet eerder beschikbaar was. Het systeem kan maximaal 27 informatielagen genereren, waaronder gedetailleerde gegevens over de textuur, het nutriëntengehalte en het koolstofgehalte van de bodem. Deze lagen bieden een uitgebreid inzicht in de bodemgezondheid, ongeacht factoren zoals bodemvochtigheid, verdichting en gewasbedekking.


Caroline van den Hoek

Praktische toepassing, eenvoudige implementatie

Aron Bom is new farming technology specialist bij Syngenta. Volgens hem is de implementatie van deze service praktisch en gebruiksvriendelijk. 'Na een korte training door een Syngenta-specialist kunnen boomkwekers zelfstandig aan de slag met de software. Door de intuïtieve interface kunnen ze zelf taakkaarten aanmaken, waarmee ze gericht en effectief kunnen werken. Hierdoor kunnen kwekers eenvoudig de juiste maatregelen treffen op basis van de specifieke bodemeigenschappen van elk perceel.' Doordat telers zelf taakkaarten kunnen maken aan de hand van de scan, de software en het advies van hun adviseur, hebben ze meer flexibiliteit bij de planning en uitvoering van de werkzaamheden op het perceel.
Kwekers die met Interra-scan werken, leren hun bodem steeds beter kennen. Dankzij dit diepgaande inzicht kunnen ze actief werken aan het verbeteren van de bodemgezondheid en het ontwikkelen van meer bodemgerelateerde oplossingen. Het resultaat is niet alleen een hogere gewasopbrengst, maar ook een gezondere en duurzamere bodem op de lange termijn.


Innovatie voor duurzaamheid

De introductie van Interra-scan past in de bredere duurzaamheidsdoelen van Syngenta. Johan de Dobbelaere, hoofd verkoop België en zelf boer, benadrukt de meerwaarde van de dienst: 'Met Interra-scan kan ik de conditie van mijn velden nauwlettend in de gaten houden, zodat ik snel kan reageren op veranderingen en proactief beslissingen kan nemen. Deze service betekent minder giswerk, meer precisie en een hogere productiviteit, terwijl ik tegelijkertijd duurzaam werk.'
Voor boomkwekers is dit een belangrijk punt. Duurzaam bodembeheer is cruciaal voor de gezondheid van gewassen op de lange termijn en voor het ecosysteem waarin ze worden gekweekt. Interra-scan helpt telers om regeneratieve landbouwpraktijken toe te passen waardoor niet alleen de opbrengsten verhoogd worden, maar ook de ecologische impact vermindert.


Bodemgezondheid in de toekomst

Syngenta heeft Interra-scan nu in Nederland en België beschikbaar gemaakt. In Nederland wordt de service aangeboden via een beperkt aantal distributiebedrijven; Belgische telers kunnen zich direct aanmelden voor een scan. Deze dienst staat voor de toekomst van precisielandbouw, waarbij technologie wordt ingezet om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen en de productiviteit te verhogen. Voor boomkwekers die streven naar een optimale balans tussen productiviteit en duurzaamheid, biedt Interra-scan een krachtige tool. Dankzij de combinatie van nauwkeurige bodemgegevens en de mogelijkheid om beslissingen op maat te nemen, is deze service een waardevolle investering in de toekomst van hun bedrijf.


Meer informatie over Interra-scan is beschikbaar op www.interrascan.nl en www.interrascan.be.

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Trade Fair Aalsmeer
dinsdag 5 november 2024
t/m donderdag 7 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025
Sima 2024
zondag 24 november 2024
t/m woensdag 27 november 2024
GREEN OUTLET
GEVRAAGD: Sorteertafels
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Grote Boomrekken
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Zijschudlichter
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Kluitsteekmachine
vrijdag 11 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER