Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Fysieke bijeenkomst vereist voor verlengen van certificaat Gewasbescherming

NIEUWS
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, woensdag 12 juni 2024
39 sec


Vanaf 1 augustus aanstaande moeten licentiehouders minstens één van de vier benodigde punten voor de verlenging van hun spuitlicentie (vakbekwaamheidsbewijs Gewasbescherming) behalen via een fysieke bijeenkomst. Dit geldt voor het punt Veiligheid en Techniek (V&T), zowel voor 'Uitvoeren' als 'Bedrijfsvoeren'.

Gewasbescherming (beeld: jcomp on Freepik - 'Gardeners are Spraying')
Gewasbescherming (beeld: jcomp on Freepik - 'Gardeners are Spraying')

Volgens de nieuwe regels moeten binnen vijf jaar na uitgifte van een vakbekwaamheidsbewijs vier punten worden behaald, waarvan er één moet komen uit een fysieke bijeenkomst gericht op veilig werken. Dit garandeert dat licentiehouders op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en hun kennis actueel houden. Voor de verlenging van het vakbekwaamheidsbewijs Uitvoeren en Bedrijfsvoeren gewasbescherming is een fysieke veiligheidsbijeenkomst dus verplicht.

Fysieke bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomsten wordt onder andere aandacht besteed aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals het controleren van filters en het vervangen van volgelaatsmaskers), het juist vullen van de tank en het geven van voorlichting aan passanten, omwonenden of buren.


Wat betekent dit voor licentiehouders?

Licentiehouders die voor 1 augustus 2024 nog niet alle punten voor de verlenging van hun huidige licentie hebben behaald, moeten na deze datum een fysieke V&T-bijeenkomst volgen om de benodigde verlengingspunten te krijgen. Alle kennisaanbieders zijn hiervan op de hoogte en hebben hun aanbod hierop aangepast.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER