Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tweede Kamer voor motie om glyfosaat van de markt te halen

NIEUWS
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 4 juni 2024
42 sec


Ook motie aangenomen om adviezen Ctgb te respecteren

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde in met een motie om glyfosaat uit de markt te nemen. De motie roept op om middelen met glyfosaat zoveel mogelijk van de markt te halen, totdat onomstotelijk is bewezen dat ze geen risico vormen voor de volksgezondheid.

Foto: Wikimedia Commons, Ewald Schnug
Foto: Wikimedia Commons, Ewald Schnug

Er werd ook een motie aangenomen die stelt dat de politiek de adviezen en besluiten van onafhankelijke instanties zoals het Ctgb en de NVWA moet respecteren. Dat is opvallend omdat het Ctgb het gebruik van glyfosaat (in bepaalde situaties) heeft goedgekeurd.

Veilig

Bayer Crop Science, producent van producten op basis van glyfosaat, stelt volledig achter haar producten op basis van glyfosaat te staan, omdat 'toonaangevende gezondheidsautoriteiten over de hele wereld herhaaldelijk hebben geconcludeerd dat onze producten op basis van glyfosaat veilig kunnen worden gebruikt volgens de aanwijzingen op het etiket van het product.'


Water

Recent nam de Kamer enkele moties aan die ervoor moeten zorgen dat het Ctgb de toelating van gewasbeschermingsmiddelen in lijn brengt met de Kaderrichtlijn Water (KRW). Ook moet de regering in Europees verband pleiten voor een snellere toelating van groene middelen en zo snel mogelijk een wetenschappelijk onderbouwd kader laten opstellen voor de benodigde breedte van spuitzones.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER