Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tweede Kamer wil toelating middelen beter afstemmen op waterkwaliteit

NIEUWS
SUBSTRATEN EN BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 29 mei 2024
39 sec


De Unie van Waterschappen meldt dat de Tweede Kamer op 28 mei twee moties aannam over waterkwaliteit en gewasbeschermingsmiddelen. Deze moties gaan over de toelating van gewasbeschermingsmiddelen volgens de Kaderrichtlijn Water en over betere inzet van maatregelen voor de waterkwaliteit.


De eerste motie gaat in op de toelating en toepassing van gewasbeschermingsmiddelen door het Ctgb. Met de motie wil Tweede Kamerlid Grinwis bereiken dat de toelating en toepassing van de middelen overeenstemmen met de normering van de Kaderrichtlijn Water. Dit is nu nog niet altijd het geval.

Waterkwaliteit

Op dit moment worden de normen in de Kaderrichtlijn Water (KRW) voor onder meer gewasbeschermingsmiddelen nog te vaak overschreden. Met de tweede motie verzoekt Grinwis daarom provincies, gemeenten en waterschappen om de bestaande regelgeving optimaal in te zetten om dit te voorkomen. Hij wil dat hier effectieve en adequate maatregelen worden genomen voor een betere waterkwaliteit.


Standpunt waterschappen

De waterschappen willen voldoen aan de waterkwaliteitsnormen uit de Kaderrichtlijn Water. Ze willen dat het Ctgb hiermee rekening houdt bij de toelating van gewasbeschermingsmiddelen. Als er geen goede en betaalbare meetmethode beschikbaar is, mogen gewasbeschermingsmiddelen wat de waterschappen betreft niet toegelaten worden.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER