Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bij 'Kom op de Kwekerij' ontdekken hoe bomen bijdragen aan biodiversiteit

AGENDA
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 27 mei 2024
51 sec


Jaarlijks kwekerijdag in boomteeltregio Opheusden, zaterdag 28 september 2024

Het jaarlijkse evenement Kom op de Kwekerij in september in Opheusden staat dit jaar in het teken van biodiversiteit. Bezoekers van de boomkwekerijen Mabo en Crum ontdekken welke rol biodiversiteit op de kwekerij kan spelen en hoe bomen op hun plek van bestemming daar ook weer aan bijdragen.

Kom op de Kwekerij in september 2023
Kom op de Kwekerij in september 2023

Kom op de Kwekerij wordt jaarlijks georganiseerd door boomkwekerijvereniging Tree Centre Opheusden (TCO). Het publieksevenement richt zich op inwoners van de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe, maar ook collega-kwekers en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Biodiversiteit

Met het thema biodiversiteit wil TCO meer laten zien van het belang van het kweken van bomen en het positieve effect op de biodiversiteit. De boomteelt zelf maakt steeds meer gebruik van biodiversiteit. Bijvoorbeeld door het gebruik van bloemenmengsels en groene gewasbeschermingsmiddelen, bladmesstoffen en biostimulanten. Maar wanneer bomen eenmaal op hun plek van bestemming zijn, zorgen ze ook daar weer voor meer biodiversiteit.


Kom op de Kwekerij

Kom op de Kwekerij is uitgegroeid tot een terugkerend evenement. Elk jaar op de vierde zaterdag van september kunnen geïnteresseerden meer leren over bomen, de werkzaamheden van kwekers, innovaties en opleidingen in de sector. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen en onder het genot van een lekker hapje en drankje is er vooral heel veel nieuws te ontdekken.

Informatie

Kom op de Kwekerij is op zaterdag 28 september van 10 -16 uur bij Crum boomkwekerijen in Dodewaard en Mabo boomkwekerijen in Randwijk. Toegang is gratis en er zijn activiteiten voor kinderen. Zie ook de website van TCO.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER