Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tierra Outdoor: wellicht lokaal gekweekt hout voor tuinmeubelen

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, vrijdag 24 mei 2024
76 sec


Producent duurzame tuinmeubelen strijkt neer op Business Centre Treeport

Tierra Outdoor, sinds kort gevestigd in het Business Centre Treeport (BCT) in Zundert, ontwikkelt en produceert tuinmeubelen van eigen ontwerp, waarbij kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding bovenaan staan. Onder leiding van eigenaar Ralph Poppelaars groeide het bedrijf in 15 jaar uit tot een bekende speler in Nederland en de Benelux, met tevens activiteiten in de rest van Europa.


In 2009 startte de 19-jarige Ralph Poppelaars, wiens ouders een tuincentrum runden in Breda, zijn eigen bedrijf in tuinmeubelen. Een reis naar China inspireerde hem om de eerste container met tuinmeubelen naar Nederland te laten komen. Tegenwoordig zijn de producten van Tierra Outdoor op veel plaatsen online en in fysieke winkels te vinden.

Stijl, kwaliteit en duurzaamheid

Poppelaars is niet alleen eigenaar van het bedrijf, maar stond ook aan de basis van het creatieve concept achter de ontwerpen. Met buitenmeubels ontwikkelde hij een eigen stijl voor Tierra Outdoor, waarin oog voor detail terug te zien is en de kwaliteitsstandaard hoog is. Kwaliteit is niet de enige kernwaarde van het bedrijf: ook duurzaamheid staat bovenaan. Tierra Outdoor omarmt het cradle-to-cradle-principe, wat kortweg betekent dat er geen grondstoffen verloren gaan; de oorspronkelijke grondstoffen blijven altijd beschikbaar voor nieuw gebruik en worden geen afval. Ook gebruikt het bedrijf biomaterialen voor verpakkingen en is het streven om steeds meer lokaal te produceren, met inzet van eigen technische innovaties. In samenwerking met partners zoals Dealin.Green worden nieuwe duurzame mogelijkheden verkend, bijvoorbeeld het zelf produceren van paulowniahout voor tuinmeubels.


Thuis bij Business Centre Treeport

Tierra Outdoor heeft zijn plek gevonden bij Business Centre Treeport. BCT biedt Tierra Outdoor de bedrijfsfaciliteiten die het nodig heeft. Dat is ook wederzijds, want op BCT kunnen alleen bedrijven zich vestigen als ze van meerwaarde zijn voor de sector en er kansen gezien worden voor cross overs. Poppelaars ziet dan ook allerlei mogelijkheden voor gezamenlijke groei en samenwerking die kunnen worden verkend, bijvoorbeeld met expertcentrum ROOTZ, andere partners in het BCT en logistieke bedrijven in de regio, zoals Oostvogels/Neele-Vat.


Business Centre Treeport

De boomteeltsector in Noord-Brabant en de Belgische Noorderkempen speelt een belangrijke rol voor de werkgelegenheid en economische ontwikkeling in de regio rond Zundert. Business Centre Treeport (BCT) ligt centraal in deze regio en levert als agrologistiek centrum een bijdrage aan de ontwikkeling van een modern en innovatief boomteeltgebied.

LEES OOK
DNA United Forwarders op terrein BCT Zundert
17-05-2024 | ARTIKEL
147 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER