Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Groenbeurs Haaren: kostenbewust en gemoedelijke ontmoetingsplaats

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 22 januari 2024
70 sec


'Strategische locatie en een voedingsbodem voor vlotte zakelijke interacties'

Op 17 en 18 januari was Groenbeurs Haaren het podium voor vijftien kwekers, die in een verzorgd ingerichte hal de tijd namen voor hun bezoekers. De beurs heeft een gestructureerde opzet en is voor bezoekers een kans om in korte tijd een variatie aan kwekers te bezoeken. Opvallend is dat zakelijke interacties hier vlot verlopen.

Adrie Jansen (l.) Evert Jansen (r.) van Laxsjon Plants bezoeken de stand van Ries Verhoeven van kwekerij Peter Verhoeven
Adrie Jansen (l.) Evert Jansen (r.) van Laxsjon Plants bezoeken de stand van Ries Verhoeven van kwekerij Peter Verhoeven

Groenbeurs Haaren ligt strategisch in boomkwekerijgebied Haaren in West-Brabant, op het terrein van Plantenkwekerij Joost Sterke. Naast veertien kwekers was ook Greenmakers aanwezig, specialist op het gebied van groendaken.

Gijs Vugts

Gebr. Vugts

Kwekerij Gebr. Vugts tuinplanten maakte hier haar debuut. Gijs en Evert Vugts kijken positief terug op de ervaring. De nadruk lag op het versterken van bestaande relaties, maar daarnaast waren er ook interessante nieuwe contacten. De specialisatie van de 16 hectare grote vollegrond kwekerij is haagplanten met kluitmaten 100-125-150. Opvallend is de nieuw gebouwde foliekas van 4500 m2, speciaal ontworpen voor planten na het kluitseizoen; deze zijn binnenkort beschikbaar in 15-literpotten.


Joris Lijten

La Serra

Joris Lijten van La Serra importeert planten uit Spanje en Italiƫ en biedt een assortiment van solitaire bomen en heesters voor groothandel en hoveniers, evenals kuipplanten voor tuincentra. Na 15 jaar deelname aan de beurs, benadrukt Lijten de waarde van de Groenbeurs Haaren als een kostenbewust evenement waarbij gezamenlijk de beurs wordt vormgegeven.


Boomkwekerij Peter Verhoeven

Een opvallende aanwezigheid was Ries Verhoeven van Boomkwekerij Peter Verhoeven, die voor het eerst zonder zijn vader op de beurs stond. Ries presenteerde solitaire planten, voornamelijk in bolvormen, waarbij de specialiteit van het bedrijf ligt in zwaardere 'maatje meer' planten. Hij beschrijft de beurs als gemoedelijk en prijst de samenwerking tussen deelnemers. Nieuwe gezichten worden afgewisseld met bekende, zoals Adrie en Evert Jansen van Laxsjon Plants. Zij benadrukten dat ze al jaren bij de kwekerij kopen vanwege de consistente levering van hoogwaardige planten en het betrouwbaar nakomen van afspraken.


Gemoedelijke ontmoetingsplaats

Groenbeurs Haaren is niet alleen een podium voor gevarieerd groen, maar tevens een gemoedelijk ontmoetingsplaats voor kwekers, handelaren en andere professionals in de groensector. De gestructureerde presentatie, de strategische locatie en de samenwerking tussen deelnemers maakten deze editie tot een geslaagd evenement.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER