Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

In memoriam Peter Heutinck: ondernemer, kweker en filosoof

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, zaterdag 2 december 2023
46 sec


Ons bereikte het treurige bericht dat op 30 november vaste plantenkweker Peter Heutinck is overleden. Heutinck was veel, heel veel zelfs, maar zeker geen standaard kweker.


Dit vakblad mocht in 2021 interviewen over zijn visie op ondernemen. Dat verhaal kreeg de -met de kennis van nu- trieste kopregel: 'Hoe wil je op je leven terugkijken als je tachtig bent?' Peter mocht niet ouder dan 63 jaar worden.

Ik kan me als interviewer dat interview nog als de dag van gisteren herinneren. Normaal staat voor een interview ongeveer anderhalf uur. Bij Heutinck mocht ik daar met het grootste gemak het dubbele van maken. Hij vond het leuk en de moeite waard om zijn visie op ondernemen met de buitenwereld te delen. De centrale vraag die Heutinck zichzelf steeds stelde: 'Heb ik dingen gedaan die ertoe doen of ben ik alleen bezig geweest met geld verdienen?'
Vertellen over zijn visie op ondernemen deed hij ook toen wij hem één jaar geleden vroegen om te figureren in een podcast in het kader van onze Young Growers Masterclass.


Breed actief

Heutinck is op veel andere fronten actief geweest. Hij was bestuurlijk actief binnen de LTO cultuurgroep Vaste Planten en heeft veel gedaan om de vaste planten collectie van de laatste Floriade te realiseren en was hij een belangrijke factor binnen de studiegroep 'sortiment vaste planten'.
Peter Heutinck was al geruime tijd ziek.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER