Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Sneak preview: Het nieuwe logistieke centrum van Boot & Dart in Zundert.

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, vrijdag 14 juli 2023
70 sec


Ongeveer drie jaar nadat Boot en Dart hun hoofdkantoor in Boskoop openden, wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een splinternieuw logistiek centrum in Zundert. Vakblad "Boom In Business" kreeg een sneak preview rondleiding van Jan en Albert De Vries. Het logistieke centrum moet in augustus 2023 in gebruik worden genomen.

Albert de Vries poseert in de nieuwe loods, die zo groot is als een voetbalveld.
Albert de Vries poseert in de nieuwe loods, die zo groot is als een voetbalveld.

Het nieuwe logistieke centrum wordt groot. Om precies te zijn een voetbalveld groot: 8000 m². En daarnaast met een goothoogte van minimaal zes meter ook hoog. Beide aspecten vallen misschien niet direct op als je via de Meirseweg naar het dorpscentrum van Zundert rijdt. Het complex heeft een bescheiden uitstraling door de laagbouw die voor de distributieloods is geplaatst. Deze laagbouw herbergt de kantoren en heeft tevens de uitstraling van een kassencomplex, waardoor het gehele gebouw niet de strenge uitstraling van een gemiddeld distributiecentrum heeft.

Dictus

Het logistieke centrum wordt gevestigd op historische grond. Ongeveer vijftig jaar geleden was hier het bedrijf van Piet Dictus gevestigd, destijds de grootste kwekerij in Zundert en waarschijnlijk zelfs van heel Nederland. Later vestigde zich op deze plek onder andere het bedrijf Expertrees.
Volgens directeur Jan de Vries was het bedrijf al jaren op zoek naar een oplossing voor het ruimtegebrek. Toen de grond van Expertrees te koop kwam, hoefde er niet lang nagedacht te worden. Albert de Vries zegt: "Het grote voordeel van een compleet nieuwe locatie is dat we aan de overkant gewoon door hebben kunnen draaien." Dit betekent dat de productieactiviteiten in het oude pand zullen blijven plaatsvinden, terwijl de logistiek naar het nieuwe gebouw verhuist.


Het nieuwe logistieke centrum wordt groot. Om precies te zijn een voetbalveld groot: 8000 m

Gescheiden stromen

Het belangrijkste logistieke principe van het nieuwe centrum is de scheiding tussen inkomend plantgoed en het laden van bestellingen. Vrachtwagens die producten komen afleveren, kunnen gebruikmaken van twee laadperrons of hun goederen afzetten onder de oversteek van het gebouw. Het is niet de bedoeling dat ze de loods betreden. Ook bij het vertrek van de vrachtwagens is het niet de bedoeling dat ze het interne logistieke proces doorkruisen, voornamelijk vanwege de veiligheid.


Er wordt hard gewerkt om ook het kantoor in augustus gereed te krijgen.
De oude koelcel van Dictus staat nog een dag of twee overeind. Een dag eerder is het asbestdak verwijderd en maanmannetjes controleren of er nog splinters asbest zijn achtergebleven.
Al het water dat van het dak van het nieuwe centrum wordt opgeslagen in dit waterbassin.
Jan en Albert de Vries poseren voor het pand. De laagbouw heeft de uitstraling van een kassencomplex en oogt daarom niet massaal.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER