Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Agapanthus BlackJack verkozen tot Plant van het Jaar op Chelsea Flower Show 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 23 mei 2023
55 sec


'Ultieme bekroning van intensief veredelingstraject'

De Wet Plant Breeders in Zuid-Afrika stond aan de wieg van deze donkerpaars gekleurde Agapanthus die als winnaar tevoorschijn kwam in de RHS Chelsea Flower Show 2023. Peter van Rijssen van Plantipp steekt zijn trots niet onder stoelen of banken.

Agapanthus</i> BlackJack ('Dwaghyb02') is de winnaar van de show
Agapanthus BlackJack ('Dwaghyb02') is de winnaar van de show

Agapanthus BlackJack ('Dwaghyb02') is een van de negen inzendingen uit het management van Plantipp op de shortlist bij Chelsea en maakte de verwachtingen waar. 'Mijn eerste reactie toen ik BlackJack zag was: Wauw!', reageert Peter van Rijssen van Plantipp. 'Dat we deze prijs winnen verandert alles voor de Agapanthus. Het gebruik, de trends binnen de consumentenwereld: alles waar we zo hard voor gewerkt hebben.' En daarmee doelt hij op iedereen die een rol heeft gespeeld bij het veredelingsproces: 'Ongelooflijk goed werk van Quinton Bean en Andy de Wet. Ook Patrick Fairweather die vertrouwen had in het veredelingsprogramma en die de Agapanthus gepresenteerd heeft. En niet te vergeten de mensen van Hoogeveen Plants die Agapanthus BlackJack in Nederland in het assortiment hebben opgenomen en de winnende plant leverden. Uiteindelijk gaat het allemaal om teamwork en zet je je samen in voor deze ultime bekroning.'

Andy de Wet met de BlackJack in Zuid-Afrika

Een opvallende, krachtige plant

Met zwarte bloemknoppen die openen tot intens donkerpaarse bloemen versloeg de Agapanthus BlackJack zeventien andere soorten in de competitie van dit jaar. 'Een krachtige plant die ongetwijfeld opvalt in borders en containers', volgens de jury. 'De dichte bloeiwijze en het opvallend grote aantal bloemhoofden maakt dat deze compacte Agapanthus tuiniers wereldwijd kan verrassen met zijn spectaculaire tuinprestaties en lange bloeiperiode,' bevestigt Van Rijssen.



Agapanthus BlackJack is beschikbaar bij Hoogeveen Plants in Nederland en bij T&M in het Verenigd Koninkrijk.

LEES OOK


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER