Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Recyclebare bedding packs voor geautomatiseerde vul- en kweeksystemen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 3 april 2023
62 sec


Nieuwe bedding packs van Modiform maken opnieuw instellen machine overbodig

De nieuwste serie bedding packs van verpakkingsproducent Modiform zijn een oplossing voor kwekers die efficiënt met geautomatiseerde vul- en kweeksystemen willen werken. Dankzij precies afgestemde afmetingen en vormgeving is een vloeiende doorloop van automatische processen mogelijk.

Bij het wisselen van pack hoeft de machine niet opnieuw ingesteld te worden
Bij het wisselen van pack hoeft de machine niet opnieuw ingesteld te worden

De 4-, 6- en 10-packs hebben exact dezelfde afmetingen en de hengselgaten en etiketsleuven zitten op dezelfde positie. Daardoor hoeft de machine niet opnieuw ingesteld te worden bij het overschakelen naar een andere pack. Deze bedding packs zijn speciaal ontworpen voor een vloeiende doorloop bij automatische processen. Dit levert allereerst tijdwinst op door minder handling bij de machines. Ook zijn de packs zijn ontworpen met een push-out bodem, zodat de planten er gemakkelijk en snel uitgedrukt kunnen worden.


Ontwikkeling

John van der Maarel, sales director bij Modiform, vertelt: 'Deze nieuwe serie packs hebben dezelfde afmetingen, namelijk 279 x 230 x 65 mm. De ovale hengselgaten van 11 x 4 mm en de gebogen etiketsleuven van 22 mm zitten op precies dezelfde positie. Net als de acht punten waar de machine de packs mee opzuigt. Een kweker hoeft dus tussendoor niet steeds de machine-instellingen te wijzigen als hij overschakelt van een 4- naar een 6- of 10-pack. Deze packs zijn specifiek ontwikkeld voor een vlot lopende automatisering.
En zoals van ons verwacht mag worden, zorgen we er ook voor dat de kwekers automatisch een duurzame en kwalitatieve keuze maken met deze producten. We kijken graag vooruit bij Modiform, dus we zijn al volop bezig met de ontwikkeling van nog drie packs in PET transparant groen, we verwachten deze binnen twee maanden te kunnen lanceren. Dit zijn weer nieuwe stappen in onze transitie naar een assortiment van 100% recyclebare packs.'



Bedding packs

De nieuwe serie betreft de bedding packs 7601, 7602 en 7604. Deze Cyclos gecertificeerde 4-, 6- en 10-packs zijn gemaakt van gerecyclede groene PET-flessen en zijn zelf ook weer volledig recyclebaar.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER