Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bacteriën voor reinigen wateropslag en irrigatiesystemen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 6 februari 2023
51 sec


Heldere bassins en schone leidingen zonder waterstofperoxide

Twee nieuwe wateronderhoudsproducten van PlantoSys ontdoen waterbassins en leidingsystemen van organische verontreinigingen. De producten zijn op kleine schaal in de praktijk toegepast en blijken klaar voor algemeen gebruik.


PlantoSys introduceert twee producten op basis van twee verschillende specifiek werkende bacteriesoorten. Voor waterbassins en silo's is er Blue Bac 1, een microbiologisch wateronderhoudsproduct op basis van nuttige en ongevaarlijke bacteriën. Deze bacteriën optimaliseren de biologische balans van het water. Algengroei wordt gereduceerd en het verteringsproces van afgestorven algen krijgt aansluitend een extra boost. Zodra er een balans is bereikt, worden de bassins en silo's schoon en blijven dit ook voor langere tijd.

Deze bacteriën optimaliseren de biologische balans van het water

Coating

Voor het open houden van leidingen, slangen en en druppelaars van irrigatiesystemen bevat Blue Bac 2 speciale bacillus bacteriën, die een gladde 'coating' op de binnenwand van leidingen, slangen en druppelaars; (an)organische vervuiling krijgt geen kans zich te hechten waardoor verstopte druppelaars niet meer voorkomen. Deze behandeling houdt daarnaast de pH van het gietwater stabieler, zonder dat verdere aanzuring nodig is. Door beide producten in combinatie te gebruiken, blijft het complete watersysteem langer vrij van verontreinigingen en verstoppingen.


Alternatief voor waterstofperoxide

Het afgelopen teeltjaar werden beide producten op beperkte schaal geïntroduceerd in de praktijk. De positieve resultaten daarvan maken een bredere introductie mogelijk. De producten zijn bedoeld voor waterbassins en silo's die moeten worden 'ontgroend' en voor leidingsystemen die een tijdje stil hebben gestaan en ontdaan moeten worden van organische verontreinigingen. Beide producten zijn een alternatief voor onder andere het vaak toegepaste waterstofperoxide.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER