Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

TrayC ook beschikbaar voor Italië

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 2 februari 2023
60 sec


Circulair retoursysteem uitgebreid met trays voor 14 cm pot

Modiform en Landgard maken recycling van transporttrays zo gemakkelijk mogelijk. Onder de naam TrayC leveren telers producten in trays van uniform polystyreenmateriaal (PS), die gekoppeld zijn aan een efficiënt retoursysteem. Het systeem is nu ook beschikbaar voor Italië.

Pristine tray met TrayC
Pristine tray met TrayC

Het systeem TrayC is uitgebreid met twee modellen, de 6-gaats en 8-gaats tray voor de in Italië het meest gebruikte 14 cm potten. Met deze uitbreiding zet Modiform een volgende stap in verduurzaming van de branche.

Circulair systeem

TrayC is een retoursysteem dat in 2021 is gelanceerd door Modiform in samenwerking met Landgard in Duitsland. De trays worden volledig gemaakt van gerecycled polystyreen, zonder dat er nieuwe kunststof of kleurstoffen worden toegevoegd. TrayC zorgt ervoor dat transporttrays binnen een circulair systeem blijven. Landgard haalt via een retoursysteem de gebruikte trays terug en sorteert deze voor hergebruik of recycling. Het uniforme gebruik van één materiaalsoort verhoogt het recyclingpercentage recyclen wordt daardoor makkelijker, efficiënter en duurzamer. Met de speciaal voor de Italiaanse markt ontworpen trays wordt extra duurzaamheidswinst geboekt door de vermindering van transport. Het aantal trays per pallet is verdubbeld vergeleken met eerdere, vergelijkbare modellen. Dat maakt de trays uit deze range een belangrijk onderdeel in een groter circulair systeem.


John van der Maarel

Ketensamenwerking

John van der Maarel, sales director modiform: 'Wij zijn er trots op dat we samen met Landgard deze innovatieve samenwerking zijn gestart en blijven uitbreiden. Het is een van de voorbeelden van samenwerking om met de hele keten onze ambitie te behalen en de materialenkringloop te sluiten. Met TrayC weten onze klanten zeker dat ze een duurzame keuze maken.'


TrayC-modellen

De nieuw opgenomen trays zijn geschikt voor de potmaat 14 cm en hebben een belading van vijf of zes trays per Deense laag. Het gebruik van TrayC wordt met de toevoeging van de nieuwe modellen verder uitgebreid in Europa. TrayC-modellen zijn herkenbaar aan het TrayC-logo.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER