Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Overbruggingsfonds stopt per 1 januari 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, dinsdag 13 december 2022
37 sec


Per 1 januari 2023 wordt het Overbruggingsfonds opgeheven. De subsidieregeling werd in 1995 in het leven geroepen om werknemers door te kunnen betalen wanneer er werk wegvalt bij extreem weer. Alle werkgevers kunnen voortaan terecht bij het UWV.


Werknemers konden dankzij het fonds een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met overbrugging krijgen. Sinds 1 januari 2020 bestaat echter de WW-uitkering onwerkbaar weer. Samen met een aantal veranderingen in de sociale verzekeringen verdween de noodzaak om het fonds te behouden. Het fonds gold voor de sector Groen, Grond en Infra en Open Teelten (Boomkwekerij en Landbouw).

UWV

Zodra er sprake is van onwerkbaar weer, dan moet de werkgever het loon doorbetalen. Indien voorhanden, is de werknemer verplicht om ander werk te doen. Als er geen ander werk is, dan vraagt de werkgever een WW-uitkering aan bij het UWV. Er is wel sprake van een aantal wachtdagen.


De laatste declaratiemogelijkheid bij het Overbruggingsfonds is van 15 november 2022 t/m 15 december 2022. Meer informatie over het Overbruggingsfonds en aanvragen bij het UWV vanaf 1 januari 2023 is te vinden op de website van Cumela en www.collandarbeidsmarkt.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER