Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

'Kweker en machinebouwer werken grondig samen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 3 oktober 2022
52 sec


'Gegronde samenwerking': kwekerij Liwardi en Gebr. Ezendam als buren tijdens GrootGroenPlus

Voor het eerst staan Liwardi Quality Hedging uit Nispen en Gebr. Ezendam uit Borne gebroederlijk naast elkaar, tijdens de 32e editie van de boomkwekerijbeurs. Beide bedrijven ontwikkelen samen duurzame, efficiënte teeltsystemen voor een gezonde bodem en een weerbare teelt.


Bij boomkwekerij Liwardi wordt de gezonde bodem gezien als accu voor de kwekerij: 'Door samen te werken met de natuur en zorg te dragen voor de natuur, creëer je gegronde balans voor een weerbare teelt.' Om dit bodem in kaart te brengen gebruikt de boomkwekerij bodemscans en taakkaarten om optimale teeltplannen op te stellen. Om de slag naar optimalisatie te maken was de inbreng nodig van een machinebouwer die de specifieke uitdagingen van de boomkwekerij begrijpt.

'Door onze gezamenlijke visie zijn we in staat machines te ontwikkelen die goed aansluiten bij deze teeltplannen, onder meer een compleet teeltsysteem voor haagplanten op breedspoor om bodem te ontlasten. Duurzaamheid en efficiëntie staan bovendien voorop bij deze machines', aldus Hens Hinloopen van Gebr. Ezendam.

Bottom up

Het beursthema 'gegrond' komt mooi terug in deze samenwerking omdat door beide partijen letterlijk bottom up wordt gedacht: datgene wat de bodem - en de plant - nodig heeft staat voorop, machines moeten dat ondersteunen. Hierdoor zijn werktuigdragers ontstaan die revolutionair zijn en geïntegreerd werken de norm maken.


Tijdens de beurs GrootGroenPlus laten beide bedrijven graag zien wat deze gegronde samenwerking gebracht heeft en wat er nog op stapel staat. 'Stilstaan is immers geen optie in de kwekerijbusiness.'
De bedrijven zijn te bezoeken op Stand B066 (Gebr. Ezendam) en B062 (kwekerij Liwardi).

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER