Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Voorwoord van de voorzitter

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
David Bömer, voorzitter Stichting GrootGroenPlus, dinsdag 4 oktober 2022
121 sec


Voor de 32e keer staat vakbeurs GrootGroenPlus opgesteld als hét platform voor de boomteeltsector, waarbij het groen centraal staat. Het thema 'gegrond' is ditmaal leidend in de activiteiten die van 5 tot en met 7 oktober gaan plaatsvinden. De animo om deel te nemen is weer groot, wat zich vertaalt in een volledig gevulde beursvloer. De programmaonderdelen zijn ook dit keer klantgericht en toegespitst op de actualiteit. Het netwerken dat daarbij hoort, kan weer plaatsvinden in de karakteristieke gastvrije en aangename sfeer.


Dankzij een divers en internationaal deelnemersveld kunnen meerdere leveranciers bijdragen aan oplossingen voor de vraagstukken die er zijn in diverse boomteeltregio's. Daarbij gaat het om kennis over onder andere bodem, substraat, bodemleven, biodiversiteit en waterbuffering. Juist het kunnen en durven delen van kennis is de sleutel tot toekomstig succes. Uiteraard biedt onze beurs de gelegenheid om te handelen in bestaande voorraad. Daarnaast is de beurs geschikt om een start te kunnen maken met toekomstig succes, met waar nodig aanpassing van producten of dienstverlening.

Samenwerking maakt sterker

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, maakt samenwerking alleen maar sterker. Zoals al in eerder gepubliceerde artikelen rond GrootGroenPlus naar voren kwam: onjuiste en hardnekkige beeldvorming in de media is een veel groter risico dan het wijzer maken van de concurrentie. GrootGroenPlus heeft ruimschoots bewezen een fundament te bieden voor de sector als het gaat om het delen van kennis. Onderdeel van dat fundament is zeker ook de jaarlijkse stroom bezoekers, waaronder handelaars en journalisten uit tientallen landen.
Aandacht was er eerder ook al voor onze functie om partijen te verbinden en daarmee de kwekerijbranche vooruit te helpen bij gezamenlijke uitdagingen. Voor GrootGroenPlus is dat dan ook een doel dat we nastreven. Uitgebreide deskundigheid over teelt, kwaliteit, bodem, mechanisatie, financiën, handel, marketing enzovoort is in ruime mate aanwezig. Als die gekoppeld wordt aan een gezonde werklust, lijkt niets toekomstig succes nog in de weg te staan.


Verbinden

Een van de uitdagingen en kansen is de toekomstige Groene Stad. Door het bestuur was al opgetekend dat groenvoorzieners en boombeheerders in de toekomst intensief gaan samenwerken. Als ze dat goed doen, worden de verwachtingen rondom het 'goud' dat de sector in handen heeft, zoals vaak wordt gezegd, waargemaakt.
Het verbinden van partijen lukt door bezoekers en deelnemers bij elkaar te krijgen. Het programma is daarvoor bedoeld, samen met de stands van de deelnemers en de presentaties die gehouden worden. Zo hebben we ook dit jaar weer de nieuwighedenkeuring, uitgevoerd door de keurmeesters van de KVBC. GrootGroenPlus wil evenveel aandacht besteden aan alle winnaars van gelijke bekroningen. Als er bijvoorbeeld drie planten met goud bekroond worden, zijn deze immers alle drie winnaar.


Roadshow en bibliotheek

Natuurlijk is ook de Roadshow weer aanwezig, met maar liefst 32 planten waarop gestemd kan worden. Nieuw in ons programma is de Green Grand Prix. Planten die in het verleden al gekeurd zijn, dingen daarbij mee naar een extra bekroning voor de geleverde kweekprestatie. Dit is ook weer een mogelijkheid om goede producten extra onder de aandacht te brengen.
Onze bibliotheek en de expositie over de geschiedenis van de boomkwekerij in West-Brabant zijn ook weer aanwezig. Hiermee wordt getoond hoe de branche en de producten in deze regio 'gegrond' zijn.


Goede vakbeurs

Terwijl we samenwerking tussen marktpartijen zo veel en zo goed mogelijk stimuleren, ligt er ook voor onszelf een belangrijke opdracht. Dankzij het aangaan van goede samenwerkingen en partnerschappen lukt het ons jaar in, jaar uit om een goede vakbeurs te organiseren, die hogelijk gewaardeerd wordt. Langs deze weg wensen wij alle deelnemers en bezoekers een goede GrootGroenPlus toe, gastvrij en goed verzorgd - wat ons betreft voorwaarden om met een goed gevoel en 'gegrond' te kunnen samenwerken!


LEES OOK
GrootGroenPlus 2022: 5 tot en met 7 oktober
09-08-2022 | AGENDA
31 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER