Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuw bestrijdingsmiddel tegen rupsen toegelaten voor Nederlandse markt

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, woensdag 10 augustus 2022
40 sec


Syngenta meldt dat hun rupsenbestrijdingsmidel Proclaim een NLKUG toelating heeft gekregen. De toelating is medegefinancierd door Glastuinbouw Nederland en de LTO-vakgroep bomen en vaste planten via het Fonds Kleine Toepassingen.


Proclaim bevat de werkzame stof emamectine benzoaat en is toegelaten in de bedekte teelt van bloemisterij (potplanten en snijbloemen), boomkwekerij, vaste planten en zaad-en veredelingsteelt. Al jaren zijn rupsen een toenemend probleem in de bedekte teelt, zegt Crop Advisor Caroline van den Hoek van Syngenta. 'Het wordt steeds lastiger om in het najaar de rupsen goed op te ruimen, waardoor er niet altijd schoon gestart kan worden in het voorjaar. Je start het seizoen dan al met 1-0 achterstand. Proclaim kan hier het verschil brengen.'

De werking van Proclaim

De werkzame stof emamectine benzoaat wordt door direct contact of door vraat door de rupsen opgenomen. Na opname van de stof verlammen de spieren, waarop de vraat stopt en de rups kort daarop sterft. Binnen een tot vier uur stopt de vraat al, waardoor verdere schade aan het gewas voorkomen wordt. Proclaim wordt snel opgenomen in het blad en verder getransporteerd naar het onderliggende (blad)weefsel (translaminaire werking). Hierdoor worden ook moeilijk bereikbare rupsen, zoals bladrollers, goed aangepakt.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER