Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Volledig gerecyclede en recyclebare packs zijn de norm bij Modiform

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 18 juli 2022
63 sec


Zwarte packs worden vervangen door lichtgrijs PS en transparant groen PET

Verpakkingsproducent Modiform stopt met de productie van zwarte packs. Deze bevatten carbon black en kunnen niet gerecycled worden in de gebruikelijke afvalstroom. In plaats daarvan komen packs van gerecyclede PET uit consumentenafval en PS uit afgedankte koelkasten, in transparant groen en lichtgrijs.

Volledig gerecyclede en recyclebare packs van PET en PS
Volledig gerecyclede en recyclebare packs van PET en PS

Zwarte packs worden in afvalrecyclingstations voor consumentenafval niet gedetecteerd en kunnen daarom niet gerecycled worden. De verpakkingsproducent heeft de ambitie om de materialenkringloop te sluiten zonder kwaliteit te verliezen in de de tuinbouwbranche. De PET- en PS-packs worden dan ook gezien als een volwaardig en duurzaam alternatief voor de zwarte packs.

Afgedankte koelkasten

De transparant groene packs worden gemaakt van volledig gerecycled groene PET, afkomstig van consumentenafval. De lichtgrijze worden geproduceerd van volledig gerecycled PS-materiaal uit afgedankte koelkasten. Er wordt in beide gevallen geen nieuw materiaal toegevoegd. Om de duurzaamheidsclaim te bevestigen hanteert Modiform het Cyclos-certificaat.



Materiaalkeuze

Productmanager Arie den Hertog licht de materiaalkeuze toe: 'Wij vinden het onverantwoord om producten te maken waarvan we weten dat ze niet gerecycled kunnen worden. Al het zwarte plastic dat bij de consument terecht komt, is namelijk niet recyclebaar en kan dus ook niet opnieuw gebruikt worden. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de recyclebaarheid van plastics uit consumentenafval in Europese landen. Dat kan namelijk per land verschillen. Zo kunnen we op basis van lokale regels en wetten onze klanten goed adviseren in materiaalkeuzes en ons assortiment daarop aanpassen. Op die manier maken we duurzame keuzes voor iedereen vanzelfsprekend. En we delen onze kennis graag.'


Alleen circulaire potten

Vorig jaar heeft Modiform een zelfde transitie doorlopen voor potten. Het bedrijf heeft toen het pottenassortiment omgezet naar circulaire potten. De lijn Recycled & Recyclebare potten (R&R) zijn van gerecycled polypropyleen (PP) en volledig recyclebaar. Den Hertog: 'Door het aanbieden van recyclebare potten en packs worden duurzame producten steeds meer de logische keuze voor de kweker.'


Kijk voor meer informatie op www.modiform.com.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER