Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Puppy Power

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 7 januari 2022
76 sec


In de laatste uitgave van het jaar van Boom In Business bent u gewend een verslag van ons traditionele kerstdiner aan te treffen. Helaas ook dit jaar gooide corona voor de tweede keer met succes roet in het eten. Omdat we dit toch niet helemaal aan ons voorbij konden laten gaan hebben we een kerstdiner-light georganiseerd met de vier eerste deelnemers van Groenversneller Young Growers die in deze uitgave aan u worden voorgesteld.


Het zit wel goed met de toekomst van de Nederlandse boomkwekerij. Er staat een generatie jonge boomkwekers aan de poorten te rammelen waar we nog veel van gaan horen.

Een leuke ervaring was dat. En voor uw en mijn geruststelling; het zit wel goed met de toekomst van de Nederlandse boomkwekerij. Er staat een generatie jonge boomkwekers aan de poorten te rammelen waar we nog veel van gaan horen. Deze jonge ondernemers zijn misschien wel meer dan ondernemers van tien, twintig of dertig jaar geleden strategisch bezig met de opbouw van het eigen bedrijf zonder daarbij de noodzaak van gewoon ouderwetsch doorbuffelen uit het oog te verliezen. Pas geleden vertelde een kweker tegen mij 'mijn vader die werkte pas hard. Wij maken alleen maar veel uren en laten machines het werk doen'. Een heel sympathieke gedachte natuurlijk en vooral respectvol naar de vader van deze betreffende kweker, maar iedere boomkweker weet dat een kwekerij runnen gewoon heel veel werk is. Natuurlijk kun je op dit moment een aardige boterham verdienen, maar met een 9 tot 5 mentaliteit kom je in deze tak van sport niet ver.
Volgend jaar organiseert dit vakblad een masterclass waar we met jonge kwekers aan de slag gaan rondom het thema ondernemerscapaciteiten. Groenversneller Young Growers. Daar verheug ik me nu al op.


Volgend jaar organiseert dit vakblad een masterclass waar we met jonge kwekers aan de slag gaan rondom het thema ondernemerscapaciteiten. Daar verheug ik me nu al op.

Nu weet iedereen natuurlijk dat er niet een soort jonge ondernemer bestaat. Iedereen heeft zijn eigen weg te bewandelen. De meest jonge boomkwekers zullen niet succesvol zijn omdat het perse betere ondernemers zijn, maar omdat zij betere kwekers zijn en dus succesvol zijn als professional. Wellicht is dat anders in de ICT-wereld de wereld van de webshops, maar in onze wereld gaat het nog vooral om vakmanschap.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER