Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vakblad Boom in Business ondersteunt jonge kwekers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 4 november 2021
97 sec


Vakblad Boom in Business lanceert 'Groenversneller - Young Growers'. Tijdens dit coachingstraject leren getalenteerde kwekers tot 39 jaar onder begeleiding van een bedrijfscoach meer uit hun onderneming te halen. De startdatum is 31 maart 2022 en inschrijven is nog mogelijk.

Niels Mauritz van boomkwekerij Mabo deelnemer Young Grower
Niels Mauritz van boomkwekerij Mabo deelnemer Young Grower

Jonge kwekers zijn de toekomst van de boomkwekerijsector. Ze staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, zich snel ontwikkelende technieken en een veranderende markt. Dit vraagt om creatief ondernemerschap. Tijdens de bijeenkomsten duiken jonge kwekers daarom samen met bedrijfscoach Pieter Peelen dieper in verschillende aspecten van het ondernemerschap. Ook biedt deelname kwekers de kans om te netwerken met andere jonge ondernemers uit hun sector.

Aanmelden Young Growers - Groenversneller

Young Growers - Groenversneller is een coachingstraject voor jonge kwekers tot 39 jaar die hun ondernemersskills willen ontwikkelen. Wat is het: zeven bijeenkomsten (met diner) op interessante locaties, interessante sprekers, persoonlijke coaching en onderling contact. Eerste bijeenkomst: 31 maart 2022, 15.00 tot 19.00 uur.
Aanmelden voor de laatste plekken kan via Charlotte@nwst.nl of via het aanmeldformulier. Je kan ook even bellen, dan vertellen we je meer over het traject: 024-2034098.
Kosten: slechts € 1.500,- voor het hele traject.

Thema's

Elke sessie staat in het teken van een thema. Aan bod komen zeven thema's: mens, klant, financiën, strategie, proces, internationalisering en innovatie. Elke keer wordt het betreffende thema ingeleid door een inspirerende spreker of ondernemer. Aansluitend is er ruimte voor discussie waarna coach Peelen van No Nonsancy de informatie van de dag vertaalt naar praktische handvatten. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een diner dat wordt verzorgd door de sponsor. De locatie is per sessie verschillend, afhankelijk van de sponsor.


Duurzame onderneming

Hein van Iersel, hoofdredacteur Boom in Business: 'Veel jonge kwekers treden in de voetsporen van ouders die de kwekerij decennia geleden opstartten. Op het moment dat de volgende generatie het bedrijf overneemt, moet de jonge kweker op eigen benen staan. Dat is niet niks. Kweken leren ze van jongs af aan, maar ondernemen is andere koek. Dit programma heeft dan ook ten doel om deze jonge kwekers ondersteuning te bieden. Zodat zij verder kunnen bouwen aan een duurzame onderneming zonder dat het ten koste gaat van waar ze goed in zijn: kweken. Uiteraard gaat het programma niet alleen op voor zonen of dochters, ook aanstormend talent dat op een andere manier in de sector is gerold, is van harte welkom.'


Van Iersel over wat het programma kwekers nog meer kan bieden: 'Wij hebben eerder een vergelijkbaar programma gedraaid voor jonge hoveniers en daarvan geleerd dat de deelnemers misschien wel het meeste leren van elkaar. De voormalige deelnemers hebben op bijna dagelijkse basis nog contact met elkaar via whatsapp. Dat is zeer waardevol voor ze.'

Praktische info

Door de bijdrage van sponsoren bedragen de kosten van dit programma slechts €1.500. In noordelijke provincies is de aanvraag van subsidies mogelijk. Startdatum is 31 maart 2022, elke sessie start om 15:00 en eindigt rond 19:00 uur en is inclusief avondeten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER