Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Greenhouse Services, specialist in onderhoud en renovatie van foliekassen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, vrijdag 12 november 2021
151 sec


De behoefte aan een gerichte, efficiënte dienstverlening groeit

Reparatie en onderhoud van kassen en de vervanging van folie zijn essentiële, gespecialiseerde werkzaamheden. Daar komt nog bij dat er al langer een tekort aan arbeid is. Nu foliekassen als paddenstoelen uit de grond schieten, groeit de behoefte aan een gerichte, efficiënte dienstverlening op dit gebied. Het nieuwe Greenhouse Services heeft hiervoor alles in huis.

Het materieel is uitgebreid en gemoderniseerd
Het materieel is uitgebreid en gemoderniseerd

Marcel Vurens Kasonderhoud, een bedrijf dat door de jaren heen een goede reputatie heeft opgebouwd, staat aan de basis van deze gespecialiseerde onderneming. De onderhoudsactiviteiten zijn ondergebracht in een nieuwe onderneming, die omgedoopt werd in Greenhouse Services, dat in januari 2021 het levenslicht zag. De nieuwe naam sluit naar eigen zeggen beter aan bij de huidige organisatie en de diensten die voortaan worden aangeboden.

Marcel Vurens, die al ruim vijftien jaar ervaring heeft in het onderhoud en de renovatie van kassen, heeft de leiding over het nieuwe bedrijf. Greenhouse Services focust op reparatie, onderhoud en renovatie van foliekassen.

Uniek in de markt

Met de oprichting van Greenhouse Services is er een grotere organisatie van gespecialiseerde krachten ontstaan waaruit de kweker kan putten. Hoewel de focus op foliekassen ligt, verzorgt de specialist uit Boskoop bij klanten met foliekassen desgewenst ook het onderhoud aan de glazen kassen. Het is handig dat de kweker één aanspreekpunt heeft, namelijk Marcel Vurens, die zijn sporen onderhand wel heeft verdiend in het vak. Greenhouse Services neemt hiermee een unieke plaats in op de markt. 'Momenteel zijn er nauwelijks bedrijven die zich speciaal richten op onderhoud en renovatie van foliekassen. Wij kunnen met onze organisatie en expertise goed inspelen op de grote vraag vanuit de markt', stelt Vurens.


'Momenteel zijn er nauwelijks bedrijven die zich speciaal richten op onderhoud en renovatie van foliekassen'

Vurens heeft jarenlang met een team van zo'n vijf monteurs samengewerkt. 'Maar op een gegeven moment liep het uit de hand en hebben we om onze groei in goede banen te leiden een nieuwe professionele organisatie opgericht. Daarmee was Greenhouse Services een feit. Nu kunnen we kiezen uit 25 gespecialiseerde monteurs, deels in dienst van de organisatie en deels werkzaam als zzp'er of onderaannemer, ieder met zijn eigen expertise.

Het team is inmiddels uitgebreid met een projectcoördinator, backoffice-medewerkers en meerdere technische specialisten. Vurens verzekert dat ze er helemaal klaar voor zijn. 'Wij hebben ondertussen een groot netwerk van technisch specialisten en tuinbouwtoeleveranciers opgebouwd. Wij kunnen elk type kas of bedrijfsruimte repareren, renoveren of uitbreiden. De focus ligt op professionele en snelle service. Onze missie is om langdurige relaties op te bouwen. We maken gebruik van ervaren monteurs en kunnen opdrachten uit binnen- en buitenland snel en slagvaardig uitvoeren.' Ook het materieel is uitgebreid en gemoderniseerd. Zo zijn er eigen bussen en nieuwe bouwmachines, zoals hoogwerkers en verreikers.

Verschillende disciplines

Greenhouse Services biedt verschillende diensten aan, zoals onderhoud, reparatie, renovatie en aan- en uitbouw. Zo kan elke vorm van schade aan een foliekas of bedrijfsruimte worden gerepareerd. Elk type kas kan onderhanden worden genomen en veel onderdelen zijn voorradig. 'Hoewel de situatie nu even anders is. Net als in veel andere sectoren is er schaarste van materialen. De levering verloopt niet zonder slag of stoot. Maar we zoeken net zo lang tot we het kunnen oplossen en dat lukt ons doorgaans prima.'


Greenhouse Services zet een ervaren monteur in
Greenhouse Services zet een ervaren monteur in
Vurens benadrukt dat onderhoud een essentieel is. 'Structureel kasonderhoud verlengt de technische levensduur van elke kas of bedrijfsruimte, waardoor renovatie of nieuwbouw uitgesteld kan worden. Wij kunnen elke kas, van iedere kassenbouwer, onderhouden. Ook kunnen we bijspringen in geval van calamiteiten. Wij zijn wat dat betreft heel flexibel.'

'Structureel kasonderhoud verlengt de technische levensduur van elke kas of bedrijfsruimte'

Energiebesparing heeft urgentie, vooral in tijden van hoge gasprijzen. Er zijn genoeg kassen waarbij nog veel valt te winnen op dat gebied. Een van de speerpunten van Greenhouse Services is de renovatie van kassen of bedrijfsruimtes. 'Wij kunnen dergelijke objecten een dusdanige opknapbeurt geven dat de energierekening binnen de perken blijft. Ook kunnen efficiëntie en automatisering belangrijke beweegredenen zijn om te kiezen voor een renovatie. Het voordeel is dat de kosten beduidend lager liggen vergeleken met nieuwbouw. Bovendien gaan de kassen veel langer mee. Verder heeft het een positief effect op duurzaamheid, omdat er niet een hele nieuwe kas met nieuwe materialen hoeft te worden geïnstalleerd.'

Imago

Vurens ziet de toekomst zonnig tegemoet, maar hoopt wel dat er meer mensen kiezen voor het mooie technische vak kassenbouw- en onderhoud. 'We moeten het imago van dit werk proberen op te poetsen om meer gekwalificeerde arbeidskrachten op te leiden. Het is een prachtig beroep met veel afwisseling en verschillende projecten en klussen in binnen- en buitenland. Bovendien werk je vaak in de buitenlucht.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER