Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Theatervoorstelling 800 jaar Boskoop in de maak

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, woensdag 28 juli 2021
86 sec


'De Schone van Boskoop' is 27 keer te zien in het Plantarium-gebouw

Er komt een theatervoorstelling over 800 jaar Boskoop. Onder de naam 'De Schone van Boskoop' met Ben Cramer (74) in de hoofdrol kan de voorstelling maar liefst 27 keer bezocht worden in het Plantarium-gebouw in Hazerswoude-Dorp. De onlangs gelanceerde trailer is gedeeltelijk opgenomen bij Erwin Maaijen van A & E Maaijen.

Een deel van de trailer is opgenomen in het Boskoopse Boomkwekerijmuseum
Een deel van de trailer is opgenomen in het Boskoopse Boomkwekerijmuseum

De hoofdrolspeler komt zelf niet uit Boskoop, maar is ongetwijfeld bekend in het dorp. Ben Cramer is bekend van het lied 'Hij was maar een clown' en zong in musicals als Evita, Chicago en The Phantom of the Opera. Ook was hij te zien als acteur in series en films als Flodder, Baantjer, Spangen, Costa en Westenwind. In 2018 zong hij nog mee met De Toppers en in 2019 was hij panellid bij televisieprogramma Ranking The Stars.

Trailer

Recentelijk lanceerde de voorstelling een trailer waarin Cramer samen met Tess Merlot te zien is. Merlot zou de kwekersdochter zijn van kweker Cramer. De voorstelling moet gaan over hoe een klein dorp de wereld veroverde, de titel luidt dan ook: 'Van Boskoop tot New York', doelend op het succes van de fruit- en daarna de sierteelt van de regio. Drijvende kracht achter de theaterproductie wording is Jean-Paul Karting. Hij is bestuurslid bij Stichting 800 jaar Boskoop en besloot zijn passie voor theater in te zetten voor het jubileumjaar 2022.


'Ik heb Ben Cramer een plant meegegeven, dat vond hij leuk. En is natuurlijk ook weer een stukje promotie'

Kwekerij met bomen

De trailer is onder meer opgenomen in het oude kwekerijschuurtje van het Boomkwekerijmuseum, maar ook de kwekerij van A & E Maaijen van Erwin Maaijen is te zien in het stuk. Maaijen: 'De producenten waren op zoek naar een kwekerij met grote bomen, die vind je bijna niet meer in Boskoop. Zodoende kwamen ze bij ons terecht. Daarbij waren ze ook op zoek naar een kas, die heb ik toevallig net gerenoveerd. Zo komt van het een het ander. In Boskoop zie je met name containervelden met potten op kniehoogte.'


Ondanks dat Cramer geen wortels heeft in Boskoop, bracht hij wel wat Boskoopse wortels mee naar huis. 'Ik heb Ben Cramer een plant meegegeven, dat vond hij leuk. En is natuurlijk ook weer een stukje promotie. Hij liet foto's zien van zijn tuin, een gigantische lap grond met hier en daar ontbrekende planten. Ik heb hem een speciale plant meegegeven die hij niet zomaar elders vindt', vertelt Maaijen.

De Schone van Boskoop

De voorstelling zal in 2022 te zien zijn. Momenteel wordt aan het script gewerkt en de muziek geschreven, na de zomer zijn castings. Daar kunnen ook Boskopers aan meedoen.


Ook de kwekerij van Erwin Maaijen komt in aan bod in de trailer van de voorstelling
Ook de kwekerij van Erwin Maaijen komt in aan bod in de trailer van de voorstelling
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER