Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Volentis introduceert start-up voor duurzame druppelirrigatie

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 18 februari 2021
48 sec


Voor meer rendement en minder milieubelasting

Boomkwekerij Volentis lanceert Aquafeed. Dit is een start-up die zich inzet voor duurzame druppelirrigatie. In een persbericht laat Aquafeed weten dat ze met hun druppelirrigatiesystemen mikken op kostenbesparing en een mindere ecologische voetafdruk. Initiatiefnemers van de start-up zijn Michiel Klaassen en Marten Willemsen.

Initiatiefnemers Marten Willemsen (l) en Michiel Klaassen
Initiatiefnemers Marten Willemsen (l) en Michiel Klaassen

Aquafeed is een start-up die voorkomt uit Volentis. Klaassen vertelt in het persbericht wat zijn drijfveer achter het initiatief is: 'Haspelberegening heeft in onze optiek zijn langste tijd wel gehad. Die ouderwetse manier van irrigeren kost onnodig veel tijd, energie, diesel en water. Onze innovatieve druppelirrigatiesystemen en de aanvullende services maken dat hele proces vele malen efficiƫnter.'

Advies, begeleiding en nazorg

In plaats van alleen een druppelirrigatiesysteem aan te leveren stelt Aquafeed zich op als servicegericht bedrijf door ook advies, begeleiding en nazorg te bieden. 'We werken nauw samen met teeltadviseurs met wie wij voor iedere klant op perceelniveau een grondige grondstoffen- en wateranalyse maken. Op basis daarvan stellen we een plan op maat op, dat wij op basis van contact met de klant monitoren. In veel andere branches zie je dat het aanschaffen van hardware overgaat in het leveren van een full-service dienst en ook voor de boomkwekerij is het de logische weg voorwaarts', aldus Klaassen.


De druppelirrigatiesystemen komen uit de werkplaats van het bedrijf in Echteld en worden kant-en-klaar geleverd aan de kweker. Volgens Aquafeed verkorten ze daarmee de benodigde tijd op de kwekerij om op die manier minder inbreuk te doen op de bedrijfsprocessen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER