Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten voor boomkwekerijen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 29 oktober 2020
37 sec


Het Ctgb heeft bij de collegevergadering van 28 oktober besloten dat drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen gebruikt mogen worden voor boomkwekerijgewassen.


Een nieuw toegelaten middel is Clinic Free van Nufarm BV, met glyfosaat als werkzame stof. Het middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel voor o.a. sierteeltgewassen, boomkwekerijgewassen m.u.v. klimplanten (onbedekte teelt), bosbouw, tijdelijk onbeteeld land en permanent onbeteeld terrein.

Mycotal voor kleine toepassing

Daarnaast zijn er twee middelen waarvan de toelating wordt uitgebreid. De toelating van Mycotal van Koppert BV wordt uitgebreid met kleine toepassingen. Mycotal is een insectenbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik dat werkt op basis van schimmels (Lecanicillium muscarium stam Ve6). Het product wordt toegelaten voor kleine toepassingen in o.a. de bedekte teelt van snijbloemen, trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen.


Toelating Karma uitgebreid

Ook de toelating van Karma (van KAVB) wordt uitgebreid met kleine toepassingen. Karma is een schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik met kaliumwaterstofcarbonaat als werkzame stof. De wijziging betreft de toelating in o.a. bloembolgewassen (onbedekte teelt), hortensia (bedekte teelt), boomkwekerijgewassen (bedekte teelt), klimplanten (onbedekte teelt), coniferen (onbedekte teelt), vruchtbomen en - struiken m.u.v. appel en peer (onbedekte teelt) en de vaste plantenteelt (bedekte teelt).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER