Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Desch Plantpak neemt de fabrieken van IPP over

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sjoerd Rispens, donderdag 10 september 2020
42 sec


Desch Plantpak (Desch) neemt alle bedrijfsactiviteiten over van IPP. De bedrijfsovername gaat per 9 september in. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.

Henk Aufderaar en Jan Willem Wieringa
Henk Aufderaar en Jan Willem Wieringa

Acquisitie

IPP heeft twee fabrieken, één in Nederland - IPP Holland BV - en één in Polen - Interplast Plastic Products Sp.z.o.o.. Na de overname van EPLA B.V. is dit de tweede keer dat Desch een toonaangevende spuitgietfabrikant overneemt. Met de acquisitie van IPP versterkt Desch haar positie als één van de leidende producenten van thermovorm- en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouw, met productiefaciliteiten in Nederland, VK en Polen.


Spuitgietcapaciteit

Desch' Managing Director Jan Willem Wieringa geeft aan dat het bedrijf al geruime tijd de ambitie had om de spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit daar perfect op aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie.


Ook IPP zelf is verheugd met de overname. Eigenaar Henk Aufderhaar: 'Ik ben net 71 geworden en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden. En we kennen elkaar al jaren, dat heeft ook zeker geholpen bij de beslissing."

Gezamenlijke omzet

Desch en IPP samen beschikken over meer dan 70 spuitgietmachines, verspreid over productiecentra in het VK, Nederland en Polen. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers en de gezamenlijke omzet bedraagt circa € 80 miljoen, inclusief thermovorm.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER