Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Lezingen Plantarium Digital Expo online terug te kijken

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 4 september 2020
73 sec


Op 2 en 3 september vond de eerste digitale editie van Plantarium plaats. Tijdens de tweedaagse digitale beurs vonden diverse ronde tafel discussies plaats over uiteenlopende onderwerpen. De lezingen van de eerste dag zijn nu online terug te kijken.


Ook vakblad Boom in Business had de verantwoordelijkheid over zo'n vier ronde tafel gesprekken. De thema's waren: Young Growers, Water Directors, Precision Farming en Green Retail Future. De eerste twee staan online.

Young Growers

Een gesprek over de nieuwe generatie kwekers. Management van de volgende generatie: jonge telers hebben een eigen mening, een frisse kijk op zakelijke kansen en nieuwe technologieën. Aan tafel zitten: Arne Bac van de Rabobank, Christian Kersten van De Fruithof), Albert de Vries opvolger vanBoot & Dart, Paul Bressers opvolger van boomkwekerij Gebr. Bressers en Sjors Vromans van Vromans kwekerijen. Hier terug te zien.


Water Directors

Regelgeving en technologie: water is de laatste jaren steeds minder een 'gegeven' geworden, met zomers die langer en heter worden. Regelgeving wordt strenger, maar technologie biedt uitkomst. Met aan tafel: André van Spengen (Netafim), Cock van Bommel (Erfgoed), Matthieu Gremmen (Waterschap Rivierenland) en Arie Schipper (Delphy). Hier terug te zien.


Precision Farming

Robots en drones komen op ons af: in 1983 dachten we nog dat niemand zat te wachten op een mobiele telefoon en in 2020 zien we robotisering en nieuwe technologieën uitgroeien tot de nieuwe norm. Wat kunnen we verwachten en wat zijn de blijvers? Hierover gaan Peter van Dongen van Telermaat, Peter Bongers van Quick Hedge, Stef Huijbrechts van W. Huijbrechts loonbedrijf, Yannick Smedts van boomkwekerij Fleuren en René van Tol van Delphy. Deze uitzending is hier terug te zien.

Green Retail Future
Trends en kansen: vertegenwoordigers van bekende retail-ketens praten over trends en ontwikkelingen, over de kansen en bedreigingen voor de sierteeltsector.
Aan tafel zitten: Ton Ullier van Intratuin, Lendert de Vos van de gelijknamige kwekerij, Peter Kroes van Van Vliet New Plants en Paul Bremmer van Bremmer Boomkwekerijen. De uitzending kan je hier bekijken.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER