Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Extra eisen voor handel Xylella naar Verenigd Koninkrijk

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sjoerd Rispens, dinsdag 28 april 2020
39 sec


Het Verenigd Koninkrijk (VK) gaf onlangs aan dat er extra maatregelen gelden naar het land wat betreft Xylella waardplanten. Per 21 april zijn daar extra eisen bijgekomen.


Invoerverbod

Er geldt namelijk een invoerverbod voor een aantal producten die een hoog risico hebben. Handel van planten van Coffea spp en Polygalya myrtifolia is verboden voor alle origines, inclusief Nederland. Voor Olea europaea en Prunus dulcis, zijn nieuwe eisen van het VK zodanig dat daardoor de handel naar het VK niet langer mogelijk is.


Register

Voor planten van Lavandula sp., Nerium oleander en Rosmarinus officinalis geldt dat deze afkomstig moeten zijn van een bedrijf dat opgenomen is in een register voor handel met het VK. Dit register moet door de NVWA naar het VK gestuurd worden. Bedrijven kunnen in het register worden opgenomen als ze tenminste één jaar of één groeiseizoen onder controle van een officiële instantie staan en gedurende die periode vrij zijn bevonden van Xylella fastidiosa. Daarnaast moeten de planten die vervoerd worden naar het VK een plantenpaspoort-PZ met de code voor Xylella fastidiosa hebben. Dit mag worden aangebracht op elke pot, maar ook op tray-, pallet- of zendingsniveau.


Bron: LTO


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER