Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Facts & Figures Garden Trials and Trade 2018

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 8 mei 2019
49 sec


Aantal standhouders

In 2018 had Garden Trials and Trade 34 standhouders. Voor 2019 hebben 33 bedrijven zich aangemeld. Een paar bedrijven moet nog definitief toezeggen.



Internationaal vakbezoek

In 2018 was het bezoek aan de beurs zeer internationaal. Naast alle belangrijke Europese afzetlanden kon men bij het evenement bezoek noteren uit de VS, Canada, Japan, China, Korea, Colombia, India, Zuid-Afrika en Israƫl. Opvallend was dat er veel groepen onder de bezoekers waren.


Hoeveel bezoekers?

In 2018 kwamen er zo'n 2.500 bezoekers op GTT af.


Nieuwighedenkeuring

GTT richt zich op het tonen van nieuwigheden op het gebied van houtige gewassen en vaste planten. Voor de editie 2018 werden 31 nieuwigheden ingezonden. Vorig jaar waren er evenzoveel aanmeldingen voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er twee bekroond met een gouden medaille, vijf met een zilveren en zes met een bronzen medaille.


Wat was vorig jaar de beste innovatie volgens de KVBC?

Tijdens de eerste editie van Garden Trials and Trade 2018 werd Hydrangea paniculata 'Breg14' (Polestar) bekroond met een gouden medaille en uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid 2018. Deze Hydrangea was ingezonden door Breederplants VOF uit Gouda. Het oordeel van de jury luidt: 'Hydrangea pan. 'Breg14' is een zeer vroeg bloeiende Dharuma-kruising. Prima gekweekt en gepresenteerd. Buitengewoon rijk bloeiend. Lijkt weinig doorschieters te maken. De lichtgroene bloemkleur is zeker vernieuwend.'


Reacties bezoekers

Het vakbezoek was zeer te spreken over de getoonde noviteiten en nam uitgebreid de tijd om het nieuwe assortiment te bekijken en in gesprek te gaan met de standhouders.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER