Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Persprijs Plantarium 2018

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 22 augustus 2018
76 sec


Eén van de prijzen die jaarlijks op Plantarium worden uitgereikt, is de persprijs. Dit is een prijs die wordt toegekend door een jury van internationale vakjournalisten en die internationaal breed in de publiciteit wordt gebracht. Dus … een uitstekende mogelijkheid voor de deelnemers om zich te onderscheiden op Plantarium.



Alle deelnemers uit binnen- en buitenland worden in de gelegenheid gesteld een product in te zenden voor de persprijs. Het product moet een duidelijke toegevoegde waarde voor de doelgroep hebben en in deze vorm ook echt nieuw of anders zijn.

Twee categorieën
De persprijs wordt toegekend in twee categorieën: Tuin-, balkon- en terrasplanten en Concepten. Een product kan maar voor één categorie worden ingezonden. Dit jaar zijn er dertien aanmeldingen voor de persprijs: zeven in de categorie Tuinplanten en zes in de categorie Concepten.

Tuinplanten
De inzendingen in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten zijn: Ficinia Ice Crystal van F.N. Kempen BV, Amelanchier alnifolia ‘Saskatoon Berry’ en Photinia fraseri ‘Devil Dream’ van Joh. Stolwijk & Zn., Chamaecyparis pisifera ‘Blue Moon’ PBR en Pinus nigra ‘Aron’ (Summer Breeze pbr) van Van Son & Koot BV, Albizia julibrissin ‘Tropical Dream’ en Fargesia ‘Bamboo Brothers’ van Van Vliet New Plants.

Concepten
In de categorie Concepten zijn de volgende inzendingen binnengekomen: Garden OrchidCalanthe (groenblijvende, winterharde tuinorchidee in vele kleuren in mooie verpakking) van Anthura, V.I.P.S. concept (een unieke presentatie van vaste planten) van Concepts of Nature BV, Dianthus Kaylee (geurende plant in mooie pot en etiket in de vorm van een parfumflacon) en Triple Beauty (drie prachtige planten in één pot, direct klaar om op het terras te zetten) van F.N. Kempen BV, Create your own garden (creëer je vasteplantenborder door middel van advies via een website) van Koetsier Vaste Planten, en Good Roots (heesters en bomen van de hoogste kwaliteit, in Boskoop gekweekt) van Hoogeveen Plants.

Jurering
De inzendingen worden dinsdagmiddag 21 augustus beoordeeld door een internationale jury van vooraanstaande vakjournalisten. Uitgangspunt daarbij is welk product naar het oordeel van de jury in de betreffende categorie een groot succes kan worden bij de consument. Het product dat bij deze beoordeling het hoogste scoort, is de winnaar. De winnaars van de persprijs 2018 worden tijdens de openingsbijeenkomst op woensdagochtend 22 augustus bekendgemaakt.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER