Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Citaverde en Helicon gaan niet over tot fusie

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 26 juni 2018
60 sec


In februari van dit jaar tekenden Citaverde en Helicon een intentieverklaring om structurele samenwerking verder te onderzoeken. Door actief samen te werken kunnen beide organisaties ook in de toekomst goed groen onderwijs in de regio blijven bieden. In het afgelopen jaar verkenden de besturen samen verschillende scenario's. Inmiddels begint de samenwerking concreet vorm te krijgen.

Vertrouwde gezichten
Een eerste conclusie van de verkenning is dat Citaverde en Helicon logische samenwerkingspartners zijn. De combinatie van groen is goed. Tot een fusie komt het niet, samenwerken in afzonderlijke projecten heeft meer voordelen. De kleinschaligheid van de organisaties en de eigen cultuur en identiteit blijven daarmee geborgd. Citaverde en Helicon behouden daardoor voor alle leerlingen, studenten, medewerkers en omgeving ook hun eigen vertrouwde gezicht. Beide organisaties willen het onderwijs in hun eigen regio zo toegankelijk mogelijk houden voor zowel vmbo-leerlingen als mbo-studenten, door opleidingen zo dicht mogelijk in de buurt aan te bieden. Het opleidingsaanbod wordt in overleg met collega-onderwijsorganisaties en andere sleutelspelers ontwikkeld en vanzelfsprekend afgestemd op de vraag van werkgevers uit de regio. Inhoudelijk gaan ze het onderwijs gezamenlijk verder door ontwikkelen, samen inzetten op optimaal kwalitatief goede opleidingen, waarmee studenten goed voorbereid zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt.

Eerste samenwerkingskansen
Eerste stappen in onderwijs- en marktontwikkeling
Inhoudelijk liggen er kleine en grote samenwerkingskansen, kansen die direct voordeel opleveren en kansen die op de langere termijn vruchten afwerpen. De eerste logische stappen liggen vooral op het gebied van onderwijs- en marktontwikkeling. Met het verkennen van samenwerkingskansen hebben veel vakgenoten binnen de organisaties elkaar beter leren kennen, waardoor ze elkaar al goed weten te vinden. In de komende periode starten Citaverde en Helicon ook een aantal grotere gezamenlijke projecten. Projecten uit de kwaliteitsagenda's van beide organisaties, zoals de verdere ontwikkeling van Leven Lang Ontwikkelen voor Zuidoost-Nederland.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER