Hortensia in the picture tijdens Internationale Hortensiaweek |
|
|
|
Nino Stuivenberg,
maandag 29 mei 2017 |
 |
| 54 sec |
Tijdens een zonnige bijeenkomst op plantenkwekerij P. van Geest in Maasland hebben journalisten, redacteuren en bloggers/vloggers zich uitgebreid laten informeren over ontwikkelingen in de hortensiateelt.
Doel van initiatiefnemer Hydrangeaworld.com was om de veelzijdigheid van de productgroep hortensia te laten zien: kamerplant, tuinplant en snijbloem. De bijeenkomst voor 'groene pers' vond plaats aan de vooravond van de Internationale Hortensiaweek die van 29 mei tot en met 4 juni 2017 duurt.
Onderzoek Voorlopige resultaten van laboratoriumonderzoek door Fytagoras Plant Science laat zien dat kamerhortensia's veel water verdampen via het blad. Dat wijst op een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Onderzoeksleider prof. dr. Bert van Duijn: 'Met name de relatieve luchtvochtigheid wordt verbeterd en dat betekent een vermindering van symptomen als droge ogen en neus- en keelklachten.' In het lopende vervolgonderzoek wordt nader onderzocht wat het effect is van kamerhortensia's in huiskamers op de gezondheid van mensen.
Hortensia Award 2017 Op initiatief van Royal Floraholland zijn hortensiakwekers uitgenodigd om de houdbaarheid van hun producten te laten toetsen door het onafhankelijke Kenniscentrum Productkwaliteit. De groen-witte kamerhortensia 'Caipirinha' van Marjanne en Tom van den Berg uit Est is als beste uit de bus gekomen. Uit handen van Michel Verbeek, productmanager Hydrangea bij Royal Floraholland, ontvingen zij een oorkonde. Verbeek: 'Het niveau van de geteste producten was hoog, maar de Caipirinha stak er net eventjes bovenuit.'
Hortensiaweek 2017 De Hortensiaweek (29 mei - 4 juni) wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door initiatiefnemers hortensia Forever&ever en Magical Four Seasons in samenwerking met Hydrangeaworld.com. De week met als thema 'Bloeiend de zomer in' richt zich met name op de consument. Ook in Duitsland wordt de Hortensiaweek gehouden.
LOGIN
met je e-mailadres om te reageren.
|
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|